De grootste stamrecht specialist van Nederland 
- al meer dan 4000 Stamrecht BV's bediend!

Aangifte BV verzuimd

Regelmatig worden wij benaderd door mensen die een eigen stamrecht BV hebben of een bedrijf, waarbij de afgelopen jaren verzuimd is om tijdig belastingaangiften te doen, of waarbij helemaal geen aangiften zijn gedaan.

Vaak zijn er al boetes opgelegd en zogenaamde ambtshalve aanslagen opgelegd. Ambtshalve aanslagen zijn geschatte aanslagen tot meestal een veel te hoog bedrag, waarbij de belastingdienst u probeert te dwingen om alsnog aangifte(n) te doen. Vaak worden deze door klanten gewoon betaald en worden dus duizenden euro’s weggegooid, omdat als men tijdig aangifte had gedaan de definitieve aanslagen wellicht veel lager waren geweest.

Is hier, ook als is het al jaren zo gelopen, nog iets aan te doen?

Onze fiscalisten kunnen in dit soort situaties vaak een oplossing bieden voor u. Het blijkt vaak dat de belastingdienst blij is dat een slepende affaire wordt opgepakt, en meestal wordt hierop heel redelijk gereageerd.

Ambtshalve aanslagen zijn vaak geheel of gedeeltelijk terug te draaien, door alsnog over het betreffende jaar een correctie-aangifte te doen. Meestal wordt dan toegestaan door de belastingdienst om in een aanslag de correcte te betalen bedragen vast te stellen onder verrekening van eerder opgelegde onjuiste of ambtshalve aanslagen. Het teveel betaalde krijgt u of uw BV dan terugbetaald.

Dit hebben we al zeer vaak geregeld voor onze dankbare klanten. En niet alleen voor Stamrecht BV’s, maar ook voor ondernemende BV’s. Boetes wegens te late aangifte of te late betaling zijn overigens vaak lastig of niet terug te draaien.

Het achteraf opstellen van de jaarstukken voor een stamrecht BV, is soms lastig wegens ontbreken van bankafschriften. In dergelijke gevallen worden zonodig de jaarstukken zo goed mogelijk middels schatting vastgesteld of wordt in overleg met de belastingdienst alleen een enkele – cumulatieve – aangifte verzorgd. Om te voldoen aan de publicatieplicht voor de kamer van koophandel worden verkorte balansen samengesteld over elk jaar.

Vanaf 1 januari 2010 is het boetebeleid door de belastingdienst en wetgever zodanig aangepast dat deze voor een BV die te laat haar aangifte doet (te laat is nadat de termijn die in de aanmaning genoemd werd, is verstreken), deze oploopt tot € 2.460,- bij een eerste verzuim! In bijzondere gevallen en recidive loopt deze boete nog hoger op. Wij slagen er vaak in deze boete overigens terug te brengen naar een bedrag tussen de € 500,- en € 1.000,-.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op. Laat uw naam en telefoonnummer bij ons achter, dan bellen we u binnen één werkdag terug. Als u de ambtshalve aanslagen heeft betaald, krijgt u bijna altijd geld terug. Het zal u hoe dan ook zeer meevallen hoe laag onze kosten zijn.

Snel naar relevante pagina's

Neem contact op!

Tel nr: 0486 - 416 299 of e-mail:    info@stamrechtbv.com   0486 - 416 299   info@stamrechtbv.com

Wilt u liever dat wij contact met u opnemen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!

Aangesloten bij

Strategische samenwerking met