Negatieve rente

Mogelijkerwijs heeft u  een brief ontvangen dat uw BV een negatieve rente moet gaan betalen aan haar bank(en). Het beleid hieromtrent is niet gelijkluidend bij alle banken, maar feit is wel dat u/uw BV hier steeds sneller door wordt getroffen. Tot voor kort was de meest voor de hand liggende oplossing het openen van meerdere spaarrekeningen (op naam van de BV) bij de (huis)bank. Deze oplossing werkt helaas niet meer bij alle banken en de verwachting is dat de banken waar dit nu nog wel kan hun beleid ook spoedig zullen gaan wijzigen.

De enige oplossing die overblijft, is het openen van (een) spaarrekening(en) bij verschillende banken. Let hierbij op dat u de spaarrekening(en) opent op naam van uw BV en niet op privénaam. Hierbij merken wij op dat wij ons ervan bewust zijn dat het openen van een spaarrekening vaak alleen kan als er ook een betaalrekening wordt geopend waarvoor maandelijks moet worden betaald. Echter, vaak zullen deze kosten lager zijn dan de anders te betalen negatieve rente.

Uitlenen aan privé een mogelijkheid?

U als bestuurder van uw BV mag het geld ook aan u privé uitlenen. Hiermee zou u ook negatieve rente kunnen voorkomen voor de BV. Echter, u en uw BV moeten zakelijk handelen. Hiertoe behoort het overeenkomen van een marktconforme rente welke rente bij de BV belast is en bij u privé niet aftrekbaar is. Dit zou het voordeel van het voorkomen van negatieve rente volledig teniet kunnen doen.

Tot slot merken wij op dat wij u op grond van onze beroepsregels geen advies mogen geven over bancaire producten en mogen u ook niet helpen bij uw bankkeuze. Wat we wel kunnen, mogen en willen zeggen is: beoordeel goed of de bank een bankvergunning heeft en raadpleeg bij twijfel De Nederlandsche bank.

Meer informatie?

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op of laat uw gegevens bij ons achter, dan bellen we u binnen één werkdag terug.

Neem contact op!

Tel nr: 0486 - 416 299 of e-mail:    info@stamrechtbv.com   0486 - 416 299   info@stamrechtbv.com

Wilt u liever dat wij contact met u opnemen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!