De grootste stamrecht specialist van Nederland 
- al meer dan 4000 Stamrecht BV's bediend!

Ondernemen en een BV

Indien u wegens een reorganisatie bent afgevloeid, en uw geld zit nu in een spaarproduct bij een bank, denkt u er dan eens aan om een eigen onderneming te starten. Wij kunnen uw bankspaarproduct heel simpel omzetten in een stamrechtBV.

Immers u kunt de ontslagvergoeding in uw eigen BV belastingvrij laten storten. Doordat het geld bruto (er is nog geen belasting afgegaan) in uw BV zit kunt u in uw op te starten bedrijf helemaal gebruik maken van al het geld dat op de bankrekening van de BV staat.

We kunnen ook voor u bemiddelen bij het overnemen van een onderneming van derden.

Hoe gaat dat in zijn werk?

In de op te richten stamrechtBV wordt de ontslagvergoeding onbelast overgedragen vanuit de bank of verzekeraar. Met deze BV wordt een stamrechtovereenkomst gesloten, waarbij we samen bepalen wanneer de (periodieke) uitkeringen uit de BV worden gedaan.

Stel dat het  gezien de rest van uw te verwachten inkomen het de beste optie lijkt dat de uitkeringen ingaan als u AOW ontvangt, dan wordt dat zo vastgelegd.

Als u nu als “jonge” ondernemer uw Bedrijf opstart kunt u het geld dat in de BV staat, middels een lening gebruiken in uw bedrijf.

Dat gaat zo: stel er staat € 75.000,- op de bank van de BV, bedoeld om bijvoorbeeld over 15 jaar aan u uitkeringen te verstrekken, dan kun u dat geld voor dat het wordt gebruikt om uitkeringen te doen, lenen van de BV. U betaalt een zakelijke rente vanuit uw bedrijf aan de BV, welke rente een aftrekpost vormt voor de inkomstenbelasting in uw eenmansbedrijf.

Uw bedrijf wordt gevoerd als eenmanszaak of als ZZP-er, maar kan natuurlijk ook als maatschap of VOF (vennootschap onder firma) worden gevoerd en heeft dan recht op alle aftrekposten die de belastingwetgever mogelijk heeft gemaakt, in de inkomstenbelasting. Zoals de ondernemersaftrek.

Natuurlijk kunt u uw bedrijf ook voeren als BV, en ook de stamrecht BV of een dochter BV daarvan kan fungeren als bedrijf. In fiscaal opzicht is vaak pas bij een winst van uw bedrijf per jaar van circa € 130.000,- een BV voordelig. Dit omslagpunt wordt veel lager als u niet voldoet aan de urennorm van 1225 uur die geldt voor het verkrijgen van ondernemersaftrek.

Lenen van de BV

Lenen van uw eigen BV is stukken goedkoper dan het geld van een bank of financiële instelling lenen, terwijl het tegenwoordig ook nog zo is dat u dat geld helemaal niet (makkelijk)  geleend krijgt bij een bank. U kunt dat daarom meestal het beste van de BV lenen. De juristen in onze organisatie helpen u daarbij en stellen samen met u de leningovereenkomst en eventuele zekerheden op.

Heeft u in uw bedrijf het geld geleend van de BV, dan dient u een administratie te voeren, aangiften te doen voor de omzetbelasting (BTW) en later inkomstenbelasting.  Ook hier kunnen we u helpen, we hebben een speciaal starterstarief voor beginnende ondernemers. Zie ook ons zusterbedrijf BoekZo! – De coachende accountant voor meer informatie over het starten van een bedrijf en de mogelijkheden.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op. Laat uw naam en telefoonnummer bij ons achter, dan bellen we u binnen één werkdag terug.

Snel naar relevante pagina's

Neem contact op!

Tel nr: 0486 - 416 299 of e-mail:    info@stamrechtbv.com   0486 - 416 299   info@stamrechtbv.com

Wilt u liever dat wij contact met u opnemen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!

Aangesloten bij