De grootste stamrecht specialist van Nederland 
- al meer dan 4000 Stamrecht BV's bediend!

Welke belastingaangiften moet een StamrechtBV doen en hoe doe ik die?

Een StamrechtBV zelf is net zoals een ‘gewone’ BV onderworpen aan de heffing van winstbelasting. Hiervoor moet een aangifte vennootschapsbelasting worden gedaan waarvoor de BV jaarlijks door de belastingdienst wordt uitgenodigd. In deze aangifte vennootschapsbelasting moeten de balans en winst- en verliesrekening worden ingevuld. Deze worden na aanpassingen overgenomen uit de jaarrekening die de StamrechtBV jaarlijks op laat maken. Deze jaarrekening wordt ook gebruikt als basis voor de publicatiestukken die de StamrechtBV jaarlijks moet deponeren bij de Kamer van Koophandel.

Nadat de aangifte vennootschapsbelasting is ingediend legt de belastingdienst aan de StamrechtBV een aanslag vennootschapsbelasting op.

Een BV die uitkeringen verstrekt aan de begunstigde daarvan moet op deze uitkeringen loonheffingen inhouden. De afdracht van deze loonheffing gebeurt op een maandelijkse aangifte loonheffingen. Binnen een maand na de maand waarin de uitkering heeft plaatsgevonden moet de loonheffing worden afgedragen

StamrechtBV’s die meer doen dan het beheren van vermogen en het uitvoeren van de stamrechtverplichting/doen van uitkeringen kunnen ook omzetbelastingplichtig (BTW plichtig) zijn. Dit is in ieder geval zo als de BV een onderneming drijft. De aangifte omzetbelasting moet afhankelijk van de hoogte van de omzet en af te dragen omzetbelasting maandelijks, ieder kwartaal of jaarlijks worden ingediend. Als er omzetbelasting is verschuldigd moet deze net zoals bij de loonheffing binnen een maand worden betaald.

Neem contact op!

Tel nr: 0486 - 416 299 of e-mail:    info@stamrechtbv.com   0486 - 416 299   info@stamrechtbv.com

Wilt u liever dat wij contact met u opnemen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!

Aangesloten bij