De grootste stamrecht specialist van Nederland 
- al meer dan 4000 Stamrecht BV's bediend!

eHerkenning voor uw stamrecht bv

Met ingang van 1 januari 2020 heeft u voor het indienen van aangiftes bij de Belastingdienst eHerkenning nodig. Dit is een digitale sleutel waarmee u kunt inloggen bij meer dan 400 overheidsorganisaties, waaronder het portaal van de Belastingdienst. Zonder eHerkenning kunt u de aangifte vennootschapsbelasting en loonheffing van uw bv niet langer indienen. Wel kunt er voor kiezen om uw aangiftes te laten verzorgen door een administratiekantoor. In dat geval heeft u zelf geen eHerkenning voor uw stamrecht bv nodig.

Wat is eHerkenning?

eHerkenning is een digitale sleutel waarmee bedrijven veilig kunnen inloggen op websites van de overheid. Zo kunt u eHerkenning gebruiken voor het aanvragen van een subsidie, een vergunning en het doen van aangiftes bij de Belastingdienst.

Hoe kan ik eHerkenning aanvragen voor mijn stamrecht bv?

Als wij de aangiftes verzorgen, hoeft u geen eHerkenning te regelen. Gaat u de aangiftes zelf verzorgen, dan zijn er verschillende leveranciers waarbij u eHerkenning kunt aanvragen. U kunt zelf bepalen welke leverancier u kiest. Onderling verschillen zij in prijs, maar ook in manier van inloggen (zoals via app, sms of token).

Binnen eHerkenning is er sprake van verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Om in te loggen bij de Belastingdienst heeft u voor uw stamrecht bv minimaal eHerkenning niveau 3 (EH3) nodig. Bij de meeste leveranciers kunt u de aanvraag online indienen.

De aanvraag dient u direct in bij de door u gekozen leverancier. De kosten voor eHerkenning bedragen tussen de €41 en €45 ex. btw per jaar. Ook betaalt u mogelijk eenmalige kosten, zoals extra kosten voor een inlog token. Kortom, een gecompliceerd traject.

Hoe voorkom ik het aanvragen van e-Herkenning?

Verzorgt u momenteel zelf de aangiftes dan is het tijd om in actie te komen. U kunt ervoor kiezen om zelf eHerkenning voor uw stamrecht bv aan te schaffen, maar ook om uw aangiftes voortaan uit te besteden. Ons administratiekantoor kan de aangiftes voor u indienen via onze eigen beveiligde digitale verbinding met de Belastingdienst. U heeft dan zelf helemaal geen eHerkenning voor het indienen van de aangiftes nodig.

Bekijk hier onze algemene prijslijst.

Laat u uw aangiftes al verzorgen door ons administratiekantoor? Ook dan hoeft u zelf geen eHerkenning aan te vragen voor het inloggen bij de Belastingdienst. Wilt u zelf inloggen bij één van de 400 andere overheidsorganisaties? Dan heeft u mogelijk wel eHerkenning nodig.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over eHerkenning voor uw stamrecht bv of wilt u uw aangiftes of administratie uitbesteden? Neemt u dan contact met ons op of laat uw gegevens bij ons achter, dan bellen we u binnen één werkdag terug.

Snel naar relevante pagina's

Neem contact op!

Tel nr: 0486 - 416 299 of e-mail:    info@stamrechtbv.com   0486 - 416 299   info@stamrechtbv.com

Wilt u liever dat wij contact met u opnemen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!

Aangesloten bij