Wij verzorgen de loonadministratie van uw BV

Kroese en Geraerts verzorgt de loonadministratie van uw BV en berekent gezamenlijk met u welke periodieke uitkering de BV elke maand aan u gaat betalen.

Wij houden bij de verwerking van uw loonadministratie rekening met:

Gedeeltelijke afkoop

Vanaf 1 januari 2014 kunt u naast of in plaats van periodieke uitkeringen ook eenmalig per jaar een bedrag met inhouding van loonbelasting (dus een netto gedrag) overmaken naar de privébankrekening vanuit de BV. Dit wordt een gedeeltelijke afkoop genoemd en wordt gewoon geheel belast met loon- en inkomstenbelasting.

Nadeel is dat dit in beginsel maar één keer kan in een jaar, dus dit vergt wat planning, voordeel is dat geen actuariële berekening hoeft plaats te vinden, noch een akte van periodieke uitkeringen.

Wel dient de afkoop plaats te vinden met inhouding loonbelasting. Er dient dan eenmalig een loonbelastingnummer aangevraagd en vervolgens weer ingetrokken te worden. De afkoop vindt altijd in een bepaalde maand plaats, omdat de aangiften loonbelasting nu eenmaal per maand moeten plaatsvinden. We vragen dus eerst een loonbelastingnummer aan, en doen de aangifte, en dan trekken we het nummer weer in, dit is omslachtig geregeld bij de Belastingdienst.

Het aanvragen en intrekken van de nummers en de eenmalige aangifte kost tezamen € 150 ex BTW.

Wij passen nagenoeg altijd de gedeeltelijke afkoop toe ingeval men stamrechtuitkeringen uit de BV wil, en nooit de perioddieke uitkeringen, tenzij het gaat om de verplichte uitkeringen bij 65 of AOW-leeftijd.

De reden van onze sterke voorkeur voor gedeeltelijke afkoop kunt u hier lezen.

Periodieke uitkeringen

Uw BV moet aan u verplicht gaan uitkeren in het kalenderjaar dat u de leeftijd van 65 jaar of de AOW-leeftijd bereikt. De wat oudere stamrechtovereenkomsten gaan uit van 65 jaar, maar sinds 2012 mag dat ook de AOW-leeftijd zijn. Een stamrechtovereenkomst die uitgaat van 65 jaar kan met een aanvullende stamrechtovereenkomst worden omgezet in een ingangsdatum van AOW-leeftijd.

Deze periodieke uitkeringen zijn onderworpen aan loonbelasting, en op deze wijze wordt feitelijk alsnog belasting betaald over de eerder door de BV ontvangen ontslagvergoeding. De periodieke uitkeringen die de BV gaat doen, zijn bruto, dus de BV houdt daarop loonbelasting in, en wel elke maand. De (soort) salarisberekeningen voor hoeveel loonbelasting elke maand moet worden ingehouden kunnen wij helemaal voor u verzorgen.

Natuurlijk gaan we met u uitrekenen en u adviseren welke bedrag aan periodieke uitkeringen de BV elke maand aan u gaat betalen, en hoe lang deze uitkeringen minimaal dienen te lopen. De BV dient immers bij het vaststellen van de periodieke uitkeringen zich te baseren op een duur van maandelijkse periodieke uitkeringen die overeenkomt met de periode dat de gerechtigde nodig heeft om minimaal 1% sterftekans te hebben.

Kosten voor de loonbelastingaangiften, de jaaropgaaf en voor alle noodzakelijke berekeningen bedragen € 11,- ex BTW per maand.

Zijn de periodieke uitkeringen eenmaal ingegaan, dan maakt de BV zelf elke maand rechtstreeks de loonbelastingbedragen over naar de bankrekening van de Belastingdienst, en de BV maakt rechtstreeks elke maand de netto uitkeringen over naar uw privébankrekening. Dat kunt u zelf automatisch een keer per jaar instellen in uw internetbankrekening.

Zodra u vragen heeft hierover of u besluit dat begonnen dient te worden met de periodieke uitkeringen uit de BV, neemt u dan contact op via het contactformulier op deze pagina, wij kunnen dan de benodigde berekeningen maken. Wij kunnen dan de periodieke uitkeringen in gang zetten, en indien de periodieke uitkeringen gaan lopen, dient u er rekening mee te houden dat deze zo lang overeengekomen worden dat u gedurende de uitkeringstermijn 1% sterftekans loopt.

Bij de start van de uitkeringen maken wij voor u een Akte van Periodieke uitkeringen op, die u ter ondertekening wordt aangeboden. Bent u nog geen 65, en wilt u lopende periodieke uitkeringen tussentijds verhogen of verlagen dan wel stoppen? Neem ook dan gelijk contact via het contactformulier op deze pagina, wij kunnen dat dan voor u gaan regelen. U kunt bij ons de periodieke uitkeringen laten verhogen of verlagen. Bij elke keer starten, verhogen of verlagen, brengen wij de BV € 375,- ex BTW per keer in rekening voor het aanpassen van de Akte van Periodieke uitkeringen.

Tussentijds kunt u de periodieke uitkeringen vanuit de BV beëindigen. Ook hiervoor brengen wij u € 375,- ex BTW per stopzetting in rekening.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op. Laat uw naam en telefoonnummer bij ons achter, dan bellen we u binnen één werkdag terug.

Snel naar relevante pagina's

Hoe kunnen we u helpen?
Wilt u dat wij contact opnemen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!

Waarom u vanaf nu kiest voor Kroese en Geraerts

Meer over ons
Onze mensen
Vacatures

Wat andere mensen over ons zeggen

Beoordeeld met een 8.9 uit 10 op basis van 2917 reviews

Posts loop skin – Review
24 mei 2024
style-one-pin
Heiloo

Daan

4/5

Diverse adviezen gevraagde mijn stamrecht bv. Deze waren praktisch , helder en toepasbaar.
Ik heb bijna alle adviezen ook opgevolg

Posts loop skin – Review
24 mei 2024
style-one-pin
Dalfsen

Frank

5/5

Ik regel mijn belasting zaken en aangiften hier en ben zeer tevreden

Posts loop skin – Review
23 mei 2024
style-one-pin
Alkmaar

Koos

4.5/5

Ze doen keurig de wettelijke verplichtingen die de fiscus aan mij stelt.

Posts loop skin – Review
23 mei 2024
style-one-pin
Sittard

Harry

5/5

Jarenlang snel, direct, vriendelijk en to-the-point contact met mijn contactpersoon over mijn fiscale aangelegenheden (jaaraangifte).
Een betrouwbare vakkundige begeleiding, waar ik bijzonder prijs op stel.

Posts loop skin – Review
23 mei 2024
style-one-pin
Eindhoven

Wilmy Hobbelen

4.5/5

Het heeft mij in ieder geval ont zorgt!
Ze zijn duidelijk en correct! Alles is zeer overzichtelijk!
Het contact is goed en er wordt snel gehandeld.
Zeker een aanrader voor andere!

Posts loop skin – Review
22 mei 2024
style-one-pin
Oeffelt

Leo van Vliet

4.5/5

Mijn uitstekende ervaring met Kroese & Geraerts dateert al sinds vele jaren. De producten die ik laat verzorgen zijn de Jaarrekeningen van mijn Beheer BV en de IB Aangiften van zowel mijzelf als mijn partner. De servicegerichtheid en klantvriendelijke benadering getuigt van een kwalitatieve insteek en bekwaamheid welke aantoonbaar aanwezig is in het uiteindelijke resultaat.

Posts loop skin – Review
22 mei 2024
style-one-pin
Amsterdam

Jan

4.5/5

Een betrouwbare club met goede adviezen en support. Soms een beetje rigide

Posts loop skin – Review
21 mei 2024
style-one-pin
Hellevoetsluis

Peter van Gils

4/5

Zeer klantvriendelijk ,behulpzaam en servicedminded

Posts loop skin – Review
21 mei 2024
style-one-pin
Almer

Rob

5/5

Op de vragen kwam snel een bericht en kon het probleem(pje) worden opgelost

Vorige
Volgende

Vermogenszaken goed regelen? Kroese en Geraerts.

Schakel nu de grootste specialist van Nederland in. Onze adviseurs voorzien vele anderen reeds van maatwerk advies over Stamrecht BV’s, Pensioen BV’s en Lijfrente BV’s. Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken.

Voorwaarden en kleine lettertjes (100% transparantie!):

 1. De voorwaarden voor de normale administratie blijven hetzelfde (dus: €395 euro exclusief btw. Zie de pagina ‘Jaarstukken Stamrecht BV‘ voor de overige eisen zoals maximaal 75 stuks mutaties eis e.d.).
 2. We behouden ons in uitzonderingsgevallen het recht voor kosten in rekening te brengen indien uw vorige boekhouder of uzelf er een zodanig rommeltje van heeft gemaakt, dat aanzienlijke herstelwerkzaamheden nodig zijn.
 3. Het betreft een 5 jaarsovereenkomst voor een BV (zonder onderneming) zoals bijvoorbeeld een Spaar BV, Stamrecht BV of Pensioen BV met ODV, met als eerste actiejaar 2018 of 2019 en als laatste actiejaar 2022 of 2023.
 4. De 5 jaarsovereenkomst is tussentijds altijd opzegbaar zonder boete of kosten, ook ingeval van liquidatie BV, overlijden aandeelhouder e.d.
 5. De jaarstukken 2019 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2020 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 6. De jaarstukken 2020 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2021 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 7. De actie loopt tot 1 januari 2021.
 8. Op het eerste jaar van de 5 jaarsovereenkomst administratie is een korting van 100 euro van toepassing, waardoor de kosten hiervoor slechts 275 euro ex BTW zijn.
 9. De (verplichte) kennismaking en bespreking op een van onze kantoren is eveneens kosteloos.
 10. De BV is in voorgaande 10 jaren geen klant van Kroese en Geraerts of daarmee gelieerde bedrijven geweest.
 11. Het is mogelijk dat administraties van aanbiedingklanten worden verwerkt na 1 juli.
 12. De extra kosten voor de (eventuele) maandelijkse of eenmalige loonadministratie zijn per jaar 132 euro resp. 150 euro .
 13. De kosten voor een (eventuele) aangifte BTW zijn extra.
 14. Het opmaken van een akte van periodieke uitkeringen bij opstarten van de uitkeringen is eenmalig extra 40 euro.
 15. De kosten voor het opmaken van een eventuele actuariële berekening zijn nihil, indien u bij ons administratieklant bent.
 16. Alle bedragen zijn exclusief BTW.
 17. De voorwaarden voor de normale administratie blijven hetzelfde (dus: €395 euro exclusief btw. Zie de pagina ‘Jaarstukken Stamrecht BV‘ voor de overige eisen zoals maximaal 75 stuks mutaties eis e.d.).
 18. We behouden ons in uitzonderingsgevallen het recht voor kosten in rekening te brengen indien uw vorige boekhouder of uzelf er een zodanig rommeltje van heeft gemaakt, dat aanzienlijke herstelwerkzaamheden nodig zijn.
 19. Het betreft een 5 jaarsovereenkomst voor een BV (zonder onderneming) zoals bijvoorbeeld een Spaar BV, Stamrecht BV of Pensioen BV met ODV, met als eerste actiejaar 2018 of 2019 en als laatste actiejaar 2022 of 2023.
 20. De 5 jaarsovereenkomst is tussentijds altijd opzegbaar zonder boete of kosten, ook ingeval van liquidatie BV, overlijden aandeelhouder e.d.
 21. De jaarstukken 2019 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2020 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 22. De jaarstukken 2020 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2021 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 23. De actie loopt tot 1 januari 2021.
 24. Op het eerste jaar van de 5 jaarsovereenkomst administratie is een korting van 100 euro van toepassing, waardoor de kosten hiervoor slechts 275 euro ex BTW zijn.
 25. De (verplichte) kennismaking en bespreking op een van onze kantoren is eveneens kosteloos.
 26. De BV is in voorgaande 10 jaren geen klant van Kroese en Geraerts of daarmee gelieerde bedrijven geweest.
 27. Het is mogelijk dat administraties van aanbiedingklanten worden verwerkt na 1 juli.
 28. De extra kosten voor de (eventuele) maandelijkse of eenmalige loonadministratie zijn per jaar 132 euro resp. 150 euro .
 29. De kosten voor een (eventuele) aangifte BTW zijn extra.
 30. Het opmaken van een akte van periodieke uitkeringen bij opstarten van de uitkeringen is eenmalig extra 40 euro.
 31. De kosten voor het opmaken van een eventuele actuariële berekening zijn nihil, indien u bij ons administratieklant bent.
 32. Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Wat houden onze werkzaamheden betreft uw Stamrecht BV administratie precies in?

De dienstverlening bestaat uit het opmaken van alle benodigde stukken in de meest uitgebreide vorm:

 1. De uitgebreide jaarrekening (balans, winst- en verliesrekening en toelichting),
 2. Het doen van de aangifte vennootschapsbelasting voor de BV,
 3. Het maken van de publicatiestukken voor de KVK,
 4. Het verzorgen van de notulen van de vergadering van aandeelhouders,
 5. Uw telefonische of per email gestelde vragen, opmerkingen en adviesvragen zijn gratis.