De grootste stamrecht specialist van Nederland 
- al meer dan 4000 Stamrecht BV's bediend!

Uw stamrecht bv en een echtscheiding

Wanneer een huwelijk onverhoopt eindigt in een echtscheiding ontstaat er naast emotioneel leed vaak ook financiële stress. Een scheiding roept dan ook veel vragen op en brengt veel onzekerheid met zich mee. Bijvoorbeeld over gezamenlijke bezittingen en eventuele schulden. Wat bezitten we samen nu precies? Welke schulden hebben we? Hoe gaan we onze bezittingen en schulden op een eerlijke manier verdelen? Wat moeten we nog meer regelen? De antwoorden op deze vragen zijn meestal niet makkelijk. Zeker niet als er ook een stamrecht bv verdeeld moet worden bij een echtscheiding.

Want wat is de waarde van de stamrecht bv? Er wie kan de waarde daarvan vaststellen: de eigen accountant of moet er een onafhankelijk derde worden ingeschakeld?

Financiële begeleiding bij een echtscheiding

Voor antwoord op al uw vragen over uw stamrecht bv en een echtscheiding bent u bij ons aan het juiste adres. De financiële begeleiding bij een echtscheiding en de verdeling van de stamrecht bv is één van onze expertises. Wij begeleiden zowel klanten waarvoor het jaarwerk van de stamrecht bv door ons is verzorgd als geheel nieuwe klanten. Ook staan wij echtscheidingsadvocaten en mediators bij met financiële raad en daad.

De ervaring leert dat hoe eerder wij aan tafel komen hoe efficiënter het echtscheidingstraject financieel verloopt. Zo voorkomt u veel stress. Wij zorgen snel voor duidelijkheid rond de waarde van de stamrecht bv, de waarde van de aanspraak op de stamrecht bv en de verdelingsmogelijkheden na een echtscheiding. Op basis van deze informatie kunt u goed geïnformeerd een verdeling maken.

Zodra duidelijk is wie wat krijgt kan een echtscheidingsadvocaat de afgesproken verdeling vastleggen in een echtscheidingsconvenant.

Stamrecht bv verdeling na een echtscheiding

Er komt aardig wat kijken bij een echtscheiding en de verdeling van uw stamrecht bv. Wij begeleiden u hierbij persoonlijk en nodigen u uit voor een bespreking op één van onze kantoren. U kunt langskomen in Uden, Amsterdam, ‘s-Hertogenbosch, Driebergen-Rijsenburg (bij Utrecht) en Rotterdam.

Hoe gaan wij te werk?

Tijdens de bespreking over de verdeling van uw stamrecht bv na een echtscheiding komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Valt de stamrecht bv binnen of buiten een huwelijksgemeenschap?
  • Wat is de waarde van (het eigen vermogen van) de stamrecht bv?
  • Wat is de waarde van het recht op stamrechtuitkeringen uit de bv?
  • Hoe kan de stamrecht bv, en het recht op uitkeringen daaruit, worden verdeeld?
  • Welke wijze van verdeling past het beste bij uw wensen?
  • Wat moet er gebeuren om tot de gewenste verdeling te komen?
  • Wat zijn de kosten van de gekozen verdeling?

Klanten ervaren onze manier van werken als helder, transparant en stress-verlagend. Ook advocaten en mediators die ons consulteren zijn blij met de input die zij van ons krijgen. Vaak blijkt dat onze specialistische kennis noodzakelijk is om tot een rechtvaardige en fiscaal juiste verdeling te komen.

Advies op maat

Mocht u te maken krijgen met een echtscheiding en behoort er een stamrecht bv tot de te verdelen eigendommen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u, en uw advocaat of mediator, over wat en hoe er verdeeld moet worden en wat daar de waarde van is, waarna vastlegging plaatsvindt in het echtscheidingsconvenant.

Hiermee bespaart u uzelf onnodig stress en krijgt u duidelijkheid over de gevolgen van een echtscheiding en uw stamrecht bv.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over uw stamrecht bv en een echtscheiding? Neemt u dan contact met ons op of laat uw gegevens bij ons achter, dan bellen we u binnen één werkdag terug.

Snel naar relevante pagina's

Neem contact op!

Tel nr: 0486 - 416 299 of e-mail:    info@stamrechtbv.com   0486 - 416 299   info@stamrechtbv.com

Wilt u liever dat wij contact met u opnemen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!

Aangesloten bij