Hypotheek financieren uit Stamrecht BV

Verdien duizenden euro’s per jaar door uw hypotheek over te sluiten naar uw eigen Stamrecht BV

Heeft u een Stamrecht BV? Dan staat het geld van uw Stamrecht BV op een spaarrekening. En dat is zonde: de spaarrente is met bijna 0% momenteel namelijk erg laag. Zet dat af tegen de inflatie en dan blijkt dat uw geld eigenlijk alleen maar mínder waard aan het worden is!

Heeft u tevens een hypotheek op uw huis bij de bank lopen? Dan heeft u een mogelijkheid om uw spaargeld voor een stuk hoger rendement in de zetten.

Wilt u het rendement op uw spaargeld flink verhogen? Sluit dan uw hypotheek over van de bank naar uw Stamrecht BV en neem een stamrechthypotheek op bij uw Stamrecht BV.

Wat is een stamrechthypotheek?

Een stamrechthypotheek is een geldlening die wordt opgenomen bij een Stamrecht BV, meestal voor de eigen woning en dan afgezekerd met een hypotheek . Een Stamrecht BV mag het geld dat zij op haar bankrekening heeft staan namelijk naar eigen inzichten beheren/gebruiken/beleggen. Hiertoe behoort ook het geld uitlenen aan haar aandeelhouder. Dit is voor de Stamrecht BV een zeer interessante manier van vermogensbeheer; het rendement hierbij is namelijk veel hoger dan bij sparen. De Belastingdienst is ook akkoord met het uitlenen van geld aan de aandeelhouder van de Stamrecht BV, mits er marktconforme voorwaarden overeen worden gekomen en de liquiditeitspositie van de Stamrecht BV niet in gedrang komt, nu niet en ook in de toekomst niet.

Van marktconforme voorwaarden is sprake als de ingrediënten van de geldlening (rente, aflosschema, looptijd en (hypothecaire) zekerheden) (nagenoeg) gelijk zijn aan de voorwaarden die een willekeurige bank zou stellen.

De ‘liquiditeitstoets’ die gemaakt moet worden, wordt in ieder geval doorstaan indien de hoofdsom weer wordt afgelost voor AOW-leeftijd (uiterste startdatum van de uitkeringen). Later aflossen mag ook, mits het aflosschema dan wordt afgestemd op het gewenste uitkeringsschema.

 1. U sluit een lening af bij uw BV.
 2. Met dat geld betaalt u de hypotheek bij de bank af.
 3. U betaalt nu rente aan uw BV, in plaats van aan de bank (maar u mag nog steeds gebruik blijven maken van de hypotheekrenteaftrek!)

Voordeel 1:

U gaat nu rente betalen aan uw eigen BV en niet aan uw bank. Omdat deze rente hoger is dan de spaarrente die u eerst kreeg, zal de bankmarge (het verschil tussen de twee percentages) in de BV terechtkomen. Zo groeit uw vermogen dus sneller!

Voordeel 2:

Mits de lening duidelijk is afgesloten als zijnde een lening voor een eigen woning (het moet voor u de hoofdwoning zijn) mag u gewoon gebruik blijven maken de hypotheekrenteaftrek.

Let wel op: het geld dat u gebruikt om de hypotheek bij uw bank af te lossen, kunt u natuurlijk niet meer direct aanspreken.

Wat doen wij?

Stamrecht BV maakt eerst voor u samen met onze notaris een leenovereenkomst eigen woning op bij uw BV. Dit is een omzetting van de bestaande hypothecaire eigen woning lening. Zo vestigen we een hypotheek op uw woning: dat mag ook een tweede of derde hypotheek zijn. Dat laatste zal in overleg met uw bank gebeuren, die moet toestemming geven voor een extra inschrijving.

Met u maken we afspraken over de hoogte van de rente op de lening, de lengte van de lening en wanneer er eventuele tussentijdse aflossingen plaatsvinden. Op de lening vestigen we samen met de notaris een hypothecaire inschrijving. Deze wordt ingeschreven in het kadaster.

Het opmaken van de leenovereenkomst en het vestigen van de hypotheek doen wij altijd met één van onze eigen notarissen. Dat zorgt voor een snelle en zorgvuldige afwikkeling. Is de oorspronkelijke lening afgesloten voor 1 januari 2013 en aflossingsvrij, dan mag de lening bij de BV ook aflossingsvrij zijn, en houdt u toch de hypotheekrente aftrek.

Investering

De investering voor het opzetten van een lening en hypotheek via de Stamrecht BV constructie bedragen € 950 (exclusief BTW). Dat is niet duur, immers we zijn experts in dit soort zaken, dus u krijgt hiermee de rust dat alles perfect wordt geregeld. Onze kosten zijn aftrekbaar van uw aangifte inkomstenbelasting of bij de BV.
Dat is een all-in prijs, dus inclusief onze werkzaamheden en de werkzaamheden van de notaris. Wij maken de leenovereenkomst voor u op, voeren overleg met de bank, maken met u een persoonlijke afspraak over de optimalisatie van de hoogte van de rente en over de looptijd van de lening.

Heeft u interesse? U kunt ons bereiken via het contactformulier op deze pagina. Wij nemen altijd binnen één werkdag contact met u op.

Snel naar relevante pagina's

Hoe kunnen we u helpen?
Wilt u dat wij contact opnemen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!

Waarom u vanaf nu kiest voor Kroese en Geraerts

Meer over ons
Onze mensen
Vacatures

Wat andere mensen over ons zeggen

Beoordeeld met een 8.9 uit 10 op basis van 2.449 reviews

Posts loop skin – Review
20 februari 2024
style-one-pin
Nederweert

bocken gwg

3.5/5

de informatie voorziening loopt goed.

echter ik mis nog steeds het antwoord van de vraag:

ik moet , mogelijk, een aanzienlijk bedrag gaan betalen na afloop.

dit begrijp ik niet. dan had ik een ander advies moeten krijgen , zonder een eindafrekening te krijgen.

heb al vaker aangegeven hoe dat kan. Waar moet ik dat geld vandaan halen???

Posts loop skin – Review
20 februari 2024
style-one-pin
Tiel

Rob

5/5

Bij vragen wordt vlot gereageerd en wordt duidelijke informatie gegeven over b.v. het uitkeren van stamrecht en het opzetten van de loonadministratie voor de BV. Waar nodig staat men direct klaar om accuraat ondersteuning te geven op administratief vlak.

Posts loop skin – Review
16 februari 2024
style-one-pin
UITHOORN

Manolis Mavromatis

5/5

Deskundig en servicegericht

Posts loop skin – Review
16 februari 2024
style-one-pin
Uffelte

Piet Denneman

5/5

hypotheekaanvraag bij Munt ging verkeerd omdat zij stamrecht BV niet begrepen, dankzij de hulp van Paul heb ik hen weten te overtuigen……(fingers crossed, ik wacht nog op finaal akkoord). Paul communiceert snel en duidelijk en werkt goed mee. Topgozer.

PS Was ook heerlijk om eindelijk eens te praten met iemand die de boekhoudkundige regels van de BV snapt (ik ben een bedrijfseconoom)……

Posts loop skin – Review
15 februari 2024
style-one-pin
Udenhout

Jan

5/5

Informatie van de stamrecht BV is altijd betrouwbaar, de mensen vriendelijk en de service uitstekend

Posts loop skin – Review
15 februari 2024
style-one-pin
Bergschenhoek

Ruud

4.5/5

Zoals altijd heeft Stamrecht BV mijn vraag snel en adequaat afgehandeld.

Posts loop skin – Review
4 februari 2024
style-one-pin
zijtaart

Helma Cissen

4.5/5

Het contact met de medewerkers ervaren wij als zeer prettig. Duidelijk meedenkend en toegankelijk.

Posts loop skin – Review
1 februari 2024
style-one-pin
Oisterwijk

John

4.5/5

Het volledig ontzorgen van alle werkzaamheden en bijkomstige zaken die bij een Stamrecht B.V. voordoen.

Posts loop skin – Review
1 februari 2024
style-one-pin
Jaksic

Darko

4.5/5

Zakelijk, kort en bondig

Vorige
Volgende

Vermogenszaken goed regelen? Kroese en Geraerts.

Schakel nu de grootste specialist van Nederland in. Onze adviseurs voorzien vele anderen reeds van maatwerk advies over Stamrecht BV’s, Pensioen BV’s en Lijfrente BV’s. Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken.

Voorwaarden en kleine lettertjes (100% transparantie!):

 1. De voorwaarden voor de normale administratie blijven hetzelfde (dus: €395 euro exclusief btw. Zie de pagina ‘Jaarstukken Stamrecht BV‘ voor de overige eisen zoals maximaal 75 stuks mutaties eis e.d.).
 2. We behouden ons in uitzonderingsgevallen het recht voor kosten in rekening te brengen indien uw vorige boekhouder of uzelf er een zodanig rommeltje van heeft gemaakt, dat aanzienlijke herstelwerkzaamheden nodig zijn.
 3. Het betreft een 5 jaarsovereenkomst voor een BV (zonder onderneming) zoals bijvoorbeeld een Spaar BV, Stamrecht BV of Pensioen BV met ODV, met als eerste actiejaar 2018 of 2019 en als laatste actiejaar 2022 of 2023.
 4. De 5 jaarsovereenkomst is tussentijds altijd opzegbaar zonder boete of kosten, ook ingeval van liquidatie BV, overlijden aandeelhouder e.d.
 5. De jaarstukken 2019 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2020 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 6. De jaarstukken 2020 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2021 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 7. De actie loopt tot 1 januari 2021.
 8. Op het eerste jaar van de 5 jaarsovereenkomst administratie is een korting van 100 euro van toepassing, waardoor de kosten hiervoor slechts 275 euro ex BTW zijn.
 9. De (verplichte) kennismaking en bespreking op een van onze kantoren is eveneens kosteloos.
 10. De BV is in voorgaande 10 jaren geen klant van Kroese en Geraerts of daarmee gelieerde bedrijven geweest.
 11. Het is mogelijk dat administraties van aanbiedingklanten worden verwerkt na 1 juli.
 12. De extra kosten voor de (eventuele) maandelijkse of eenmalige loonadministratie zijn per jaar 132 euro resp. 150 euro .
 13. De kosten voor een (eventuele) aangifte BTW zijn extra.
 14. Het opmaken van een akte van periodieke uitkeringen bij opstarten van de uitkeringen is eenmalig extra 40 euro.
 15. De kosten voor het opmaken van een eventuele actuariële berekening zijn nihil, indien u bij ons administratieklant bent.
 16. Alle bedragen zijn exclusief BTW.
 17. De voorwaarden voor de normale administratie blijven hetzelfde (dus: €395 euro exclusief btw. Zie de pagina ‘Jaarstukken Stamrecht BV‘ voor de overige eisen zoals maximaal 75 stuks mutaties eis e.d.).
 18. We behouden ons in uitzonderingsgevallen het recht voor kosten in rekening te brengen indien uw vorige boekhouder of uzelf er een zodanig rommeltje van heeft gemaakt, dat aanzienlijke herstelwerkzaamheden nodig zijn.
 19. Het betreft een 5 jaarsovereenkomst voor een BV (zonder onderneming) zoals bijvoorbeeld een Spaar BV, Stamrecht BV of Pensioen BV met ODV, met als eerste actiejaar 2018 of 2019 en als laatste actiejaar 2022 of 2023.
 20. De 5 jaarsovereenkomst is tussentijds altijd opzegbaar zonder boete of kosten, ook ingeval van liquidatie BV, overlijden aandeelhouder e.d.
 21. De jaarstukken 2019 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2020 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 22. De jaarstukken 2020 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2021 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 23. De actie loopt tot 1 januari 2021.
 24. Op het eerste jaar van de 5 jaarsovereenkomst administratie is een korting van 100 euro van toepassing, waardoor de kosten hiervoor slechts 275 euro ex BTW zijn.
 25. De (verplichte) kennismaking en bespreking op een van onze kantoren is eveneens kosteloos.
 26. De BV is in voorgaande 10 jaren geen klant van Kroese en Geraerts of daarmee gelieerde bedrijven geweest.
 27. Het is mogelijk dat administraties van aanbiedingklanten worden verwerkt na 1 juli.
 28. De extra kosten voor de (eventuele) maandelijkse of eenmalige loonadministratie zijn per jaar 132 euro resp. 150 euro .
 29. De kosten voor een (eventuele) aangifte BTW zijn extra.
 30. Het opmaken van een akte van periodieke uitkeringen bij opstarten van de uitkeringen is eenmalig extra 40 euro.
 31. De kosten voor het opmaken van een eventuele actuariële berekening zijn nihil, indien u bij ons administratieklant bent.
 32. Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Wat houden onze werkzaamheden betreft uw Stamrecht BV administratie precies in?

De dienstverlening bestaat uit het opmaken van alle benodigde stukken in de meest uitgebreide vorm:

 1. De uitgebreide jaarrekening (balans, winst- en verliesrekening en toelichting),
 2. Het doen van de aangifte vennootschapsbelasting voor de BV,
 3. Het maken van de publicatiestukken voor de KVK,
 4. Het verzorgen van de notulen van de vergadering van aandeelhouders,
 5. Uw telefonische of per email gestelde vragen, opmerkingen en adviesvragen zijn gratis.