De grootste stamrecht specialist van Nederland 
- al meer dan 4000 Stamrecht BV's bediend!

Hypotheek financieren uit stamrecht BV

Verdien duizenden euro’s per jaar door uw hypotheek over te sluiten naar uw eigen stamrecht BV

Heeft u een stamrecht BV? Dan staat het geld van uw stamrecht BV op een spaarrekening. En dat is zonde: de spaarrente is met bijna 0% momenteel namelijk erg laag. Zet dat af tegen de inflatie en dan blijkt dat uw geld eigenlijk alleen maar mínder waard aan het worden is!

Heeft u tevens een hypotheek op uw huis bij de bank lopen? Dan heeft u een mogelijkheid om uw spaargeld voor een stuk hoger rendement in de zetten.

Wilt u het rendement op uw spaargeld flink verhogen? Sluit dan uw hypotheek over van de bank naar uw stamrecht BV en neem een stamrechthypotheek op bij uw Stamrecht BV.

Wat is een stamrechthypotheek?

Een stamrechthypotheek is een geldlening die wordt opgenomen bij een StamrechtBV, meestal voor de eigen woning en dan afgezekerd met een hypotheek . Een StamrechtBV mag het geld dat zij op haar bankrekening heeft staan namelijk naar eigen inzichten beheren/gebruiken/beleggen. Hiertoe behoort ook het geld uitlenen aan haar aandeelhouder. Dit is voor de StamrechtBV een zeer interessante manier van vermogensbeheer; het rendement hierbij is namelijk veel hoger dan bij sparen. De belastingdienst is ook akkoord met het uitlenen van geld aan de aandeelhouder van de StamrechtBV, mits er marktconforme voorwaarden overeen worden gekomen en de liquiditeitspositie van de StamrechtBV niet in gedrang komt, nu niet en ook in de toekomst niet.

Van marktconforme voorwaarden is sprake als de ingrediënten van de geldlening (rente, aflosschema, looptijd en (hypothecaire) zekerheden) (nagenoeg) gelijk zijn aan de voorwaarden die een willekeurige bank zou stellen.

De ‘liquiditeitstoets’ die gemaakt moet worden, wordt in ieder geval doorstaan indien de hoofdsom weer wordt afgelost voor AOW-leeftijd (uiterste startdatum van de uitkeringen). Later aflossen mag ook, mits het aflosschema dan wordt afgestemd op het gewenste uitkeringsschema.

  1. U sluit een lening af bij uw BV.
  2. Met dat geld betaalt u de hypotheek bij de bank af.
  3. U betaalt nu rente aan uw BV, in plaats van aan de bank (maar u mag nog steeds gebruik blijven maken van de hypotheekrenteaftrek!)

Voordeel 1:

U gaat nu rente betalen aan uw eigen BV en niet aan uw bank. Omdat deze rente hoger is dan de spaarrente die u eerst kreeg, zal de bankmarge (het verschil tussen de twee percentages) in de BV terechtkomen. Zo groeit uw vermogen dus sneller!

Voordeel 2:

Mits de lening duidelijk is afgesloten als zijnde een lening voor een eigen woning (het moet voor u de hoofdwoning zijn) mag u gewoon gebruik blijven maken de hypotheekrenteaftrek.

Let wel op: het geld dat u gebruikt om de hypotheek bij uw bank af te lossen, kunt u natuurlijk niet meer direct aanspreken.

Wat doen wij?

StamrechtBV maakt eerst voor u samen met onze notaris een leenovereenkomst eigen woning op bij uw BV. Dit is een omzetting van de bestaande hypothecaire eigen woning lening. Zo vestigen we een hypotheek op uw woning: dat mag ook een tweede of derde hypotheek zijn. Dat laatste zal in overleg met uw bank gebeuren, die moet toestemming geven voor een extra inschrijving.

Met u maken we afspraken over de hoogte van de rente op de lening, de lengte van de lening en wanneer er eventuele tussentijdse aflossingen plaatsvinden. Op de lening vestigen we samen met de notaris een hypothecaire inschrijving. Deze wordt ingeschreven in het kadaster.

Het opmaken van de leenovereenkomst en het vestigen van de hypotheek doen wij altijd met één van onze eigen notarissen. Dat zorgt voor een snelle en zorgvuldige afwikkeling. Is de oorspronkelijke lening afgesloten voor 1 januari 2013 en aflossingsvrij, dan mag de lening bij de BV ook aflossingsvrij zijn, en houdt u toch de hypotheekrente aftrek.

Investering

De investering voor het opzetten van een lening en hypotheek via de stamrecht BV constructie bedragen € 950 (exclusief BTW). Dat is niet duur, immers we zijn experts in dit soort zaken, dus u krijgt hiermee de rust dat alles perfect wordt geregeld. Onze kosten zijn aftrekbaar van uw aangifte inkomstenbelasting of bij de BV.
Dat is een all-in prijs, dus inclusief onze werkzaamheden en de werkzaamheden van de notaris. Wij maken de leenovereenkomst voor u op, voeren overleg met de bank, maken met u een persoonlijke afspraak over de optimalisatie van de hoogte van de rente en over de looptijd van de lening.

Heeft u interesse? U kunt ons bereiken via het onderstaande formulier. Wij nemen altijd binnen één werkdag contact met u op.

Snel naar relevante pagina's

Neem contact op!

Tel nr: 0486 - 416 299 of e-mail:    info@stamrechtbv.com   0486 - 416 299   info@stamrechtbv.com

Wilt u liever dat wij contact met u opnemen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!

Aangesloten bij