Stappenplan overdracht van banksparen/verzekering en oprichting Stamrecht BV

Overdracht vanuit “gouden handdruk – banksparen” of “gouden handdruk – polis”

U kunt altijd zonder belastingheffing het door u in een bankspaarproduct of verzekeringspolis opgebouwde ontslagvergoedingkapitaal onderbrengen in een bestaande of nieuwe Stamrecht BV. De voorwaarde daarbij is dat het bankspaarproduct of de verzekeringspolis is opgebouwd op basis van een reeds verkregen ontslagvergoeding. Tot 1 juli 2014 kon een ontslagvergoeding immers onbelast ondergebracht worden in een Stamrecht BV, bankspaarproduct of verzekeringspolis. Ook na 1 juli 2014 kunt u nog belastingvrij “switchen” tussen de drie genoemde producten.

Oprichting Stamrecht BV
 = Flex BV

Vanaf 1 oktober 2012 is de Flex BV ingevoerd. De tot dan toe geldende minimumkapitaaleis van € 18.000,- is geheel afgeschaft. Voldoende is nu dat slechts € 1,- (één euro) wordt ingebracht als storting op het aandelenkapitaal bij de oprichting.

U hoeft zelf feitelijk niets te doen.

Wij nemen u letterlijk alles bij het oprichtings- en overdrachttraject uit handen. Alleen bij uw bank dient u zichzelf te identificeren bij het openen van een nieuwe bankrekening op naam van de BV in oprichting, voor de rest doen wij echt alles, ook de oprichting, overleg fiscus, overleg bank of verzekeraar, opdracht notaris etc.

Prijzen

Wij richten uw Stamrecht BV op (Flex BV) voor de eenheidsprijs van € 950,- ex BTW (€ 1150,- inclusief BTW). Wij doen daar alles voor, dus een all-in prijs, inclusief volledige notariskosten, en wij ontzorgen u volledig. Onbeperkte nazorg, zolang als de BV bestaat is inbegrepen. De doorlooptijd is totaal maximaal 5 weken, meestal korter. De kosten van de bankwerkzaamheden zijn nihil bij de bank waarmee we een arrangement hebben.

Kamer van Koophandel kosten
De eenmalige bijdrage voor de Kamer van Koophandel bedraagt met ingang van 1 februari 2014 € 50,-. Dit dient de BV zelf te betalen.

De administratiekosten voor de jaarstukken en de aangifte vennootschapsbelasting bedragen € 395,- excl. BTW voor een Stamrecht BV met maximaal 75 mutaties op jaarbasis. Bankrekeningkosten zijn nihil (bij arrangement bij onze bank)

Stappenplan

Doorloop

Stap

Actie

Door

 

1

Adviesgesprek. Geheel vrijblijvend gesprek met een adviseur van Kroese en Geraerts Belastingadvies B.V.

Kroese en Geraerts

 

2

Inventarisatie wensen met betrekking tot de op te richten Stamrecht BV, wat gaat u eventueel met de BV doen, doelomschrijving standaard zeer uitgebreid, wel of geen bedrijf oprichten etc.

Kroese en Geraerts

 

3

Uw bank of verzekeringsmaatschappij informeren dat u bezig bent met de oprichting van de Stamrecht BV.

Kroese en Geraerts

 

5

Gerichte opdracht aan samenwerkend notariskantoor om de oprichting van de BV in gang te zetten

Kroese en Geraerts

 

6

Twee partijen stamrechtovereenkomst opstellen waarbij de BV zich verplicht om te zijner tijd de periodieke uitkeringen aan u uit te keren

Kroese en Geraerts

max.4-5 weken

7

Fiscale vrijwaring voor de bank/verzekeraar bij de juiste Belastingdienst aanvragen (zodat de beëindigingsvergoeding zonder inhouding van loonheffing kan worden overgemaakt naar de Stamrecht BV). Dit is niet altijd noodzakelijk.

Kroese en Geraerts

 

8

Conceptstatuten beoordelen en volmacht voor de notaris

samenwerkende notaris van Kroese en Geraerts

max. 1 week

9

Openen bankrekening op naam van de BV. Met de conceptstatuten kunt u bij de bank een bankrekening openen op naam van de BV. De conceptstatuten zijn noodzakelijk om de bank ervan te overtuigen dat de BV ook daadwerkelijk opgericht gaat worden. De klant moet persoonlijk een ID bewijs bij de bank laten zien.

Kroese en Geraerts en client zelf samen met ABN Amrobank

 

10

Storting van minimaal € 1,- op de nieuwe bankrekening als aandelenkapitaal

Door uzelf

 

11

Kopie van bankafschrift dat € 1,- op de bankrekening ten name van de BV in oprichting staat. Dit wordt door de bank naar de notaris gestuurd. Als de notaris het bankafschrift heeft ontvangen, kan de BV worden opgericht.

Door uzelf

 

12

Oprichting van de BV door de notaris bij volmacht.

samenwerkende notaris van Kroese en Geraerts

 

13

Inschrijving in handelsregister van de Kamer van Koophandel.

samenwerkende notaris van Kroese en Geraerts

 

14

Verzenden kopie van de oprichtingsakte van de BV naar de bank om het bankrekeningnummer op de juiste naam te zetten.

Door uzelf

 

15

Fiscaal nummer voor de vennootschapsbelasting afhandelen

Kroese en Geraerts

 

16

Storting saldo bankspaarrrekening. Als de BV is opgericht en de vrijwaring van de Belastingdienst is ontvangen, kan de bank of verzekeraar de beëindigingvergoeding storten.

Bank of verzekeraar

 

17

Leningovereenkomst opstellen met bijvoorbeeld pandrecht

Kroese en Geraerts

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op. Laat uw naam en telefoonnummer bij ons achter, dan bellen we u binnen één werkdag terug.

Hoe kunnen we u helpen?
Wilt u dat wij contact opnemen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!

Waarom u vanaf nu kiest voor Kroese en Geraerts

Meer over ons
Onze mensen
Vacatures

Wat andere mensen over ons zeggen

Beoordeeld met een 8.9 uit 10 op basis van 2828 reviews

Posts loop skin – Review
26 maart 2024
style-one-pin
Almere

Jago van der Most

5/5

StamrechtBV doet wat je mag verwachten elke keer weer

Posts loop skin – Review
25 maart 2024
style-one-pin
Almere

René

4/5

Informatief gesprek gehad aangaande mijn stamrecht.
De informatie die ik wilde hebben werd kort maar duidelijk en begrijpelijk uitgelegd.

Posts loop skin – Review
23 maart 2024
style-one-pin
bak

carlijn

4/5

en vooral ook veel geduld

Posts loop skin – Review
21 maart 2024
style-one-pin
Hatzmann

Johan

5/5

In 2013 stamrecht BV opgericht en ‘boekhouding’ door een bekend accountantskantoor laten verzorgen. Voor de relatief simpele boekhouding had ik met wel 6 mensen te maken. Allemaal even lief, maar erg onervaren, moesten alles navragen, en afspraken werden niet nagekomen. Uit onvrede vertrokken en naar StamrechtBV.com gegaan. In verband met corona intake telefonisch door Ton Vosters. Kundig, to the point, helder, snel en duidelijk. Wát een verademing. Ook de behandelaar van mijn dossier (Johny Mo) is een verademing. Alle lof voor dit bedrijf. Had ik direct hen moeten gaan. Ga nu de BV opheffen maar zal dit bedrijf bij iedereen willen aanbevelen. Gewoon doen! En nee, ik heb geen aandelen in dit bedrijf

Posts loop skin – Review
21 maart 2024
style-one-pin
Eemnes

Bert

4.5/5

Goede adviezen over wat financieel/fiscaal de beste opties zijn. Heldere en complete communicatie.

Posts loop skin – Review
20 maart 2024
style-one-pin
Jaksic

Darko

4/5

Boven verwachting

Posts loop skin – Review
20 maart 2024
style-one-pin
Beusichem

Lowieke

3.5/5

Snelle afhandeling van de aangeleverde bankafschriften en rekeningen.
Met een paar mailcontacten alle jaarstukken gereed en ingediend.

Posts loop skin – Review
20 maart 2024
style-one-pin
Rijen

Peter van Gils

4/5

Al jaren door dezelfde persoon die onze gegevens steeds correct en snel afhandeld.

Posts loop skin – Review
20 maart 2024
style-one-pin
Albasserdam

Paul

5/5

Verzoeken voor opnames vanuit stamrecht worden vlot en accuraat behandeld en afgewerkt. Dit gaat jaar in jaar uit door. Zo ook met de aangifte en het opstellen van de jaarrekening. Bij contact altijd vriendelijk.

Vorige
Volgende

Vermogenszaken goed regelen? Kroese en Geraerts.

Schakel nu de grootste specialist van Nederland in. Onze adviseurs voorzien vele anderen reeds van maatwerk advies over Stamrecht BV’s, Pensioen BV’s en Lijfrente BV’s. Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken.

Voorwaarden en kleine lettertjes (100% transparantie!):

 1. De voorwaarden voor de normale administratie blijven hetzelfde (dus: €395 euro exclusief btw. Zie de pagina ‘Jaarstukken Stamrecht BV‘ voor de overige eisen zoals maximaal 75 stuks mutaties eis e.d.).
 2. We behouden ons in uitzonderingsgevallen het recht voor kosten in rekening te brengen indien uw vorige boekhouder of uzelf er een zodanig rommeltje van heeft gemaakt, dat aanzienlijke herstelwerkzaamheden nodig zijn.
 3. Het betreft een 5 jaarsovereenkomst voor een BV (zonder onderneming) zoals bijvoorbeeld een Spaar BV, Stamrecht BV of Pensioen BV met ODV, met als eerste actiejaar 2018 of 2019 en als laatste actiejaar 2022 of 2023.
 4. De 5 jaarsovereenkomst is tussentijds altijd opzegbaar zonder boete of kosten, ook ingeval van liquidatie BV, overlijden aandeelhouder e.d.
 5. De jaarstukken 2019 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2020 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 6. De jaarstukken 2020 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2021 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 7. De actie loopt tot 1 januari 2021.
 8. Op het eerste jaar van de 5 jaarsovereenkomst administratie is een korting van 100 euro van toepassing, waardoor de kosten hiervoor slechts 275 euro ex BTW zijn.
 9. De (verplichte) kennismaking en bespreking op een van onze kantoren is eveneens kosteloos.
 10. De BV is in voorgaande 10 jaren geen klant van Kroese en Geraerts of daarmee gelieerde bedrijven geweest.
 11. Het is mogelijk dat administraties van aanbiedingklanten worden verwerkt na 1 juli.
 12. De extra kosten voor de (eventuele) maandelijkse of eenmalige loonadministratie zijn per jaar 132 euro resp. 150 euro .
 13. De kosten voor een (eventuele) aangifte BTW zijn extra.
 14. Het opmaken van een akte van periodieke uitkeringen bij opstarten van de uitkeringen is eenmalig extra 40 euro.
 15. De kosten voor het opmaken van een eventuele actuariële berekening zijn nihil, indien u bij ons administratieklant bent.
 16. Alle bedragen zijn exclusief BTW.
 17. De voorwaarden voor de normale administratie blijven hetzelfde (dus: €395 euro exclusief btw. Zie de pagina ‘Jaarstukken Stamrecht BV‘ voor de overige eisen zoals maximaal 75 stuks mutaties eis e.d.).
 18. We behouden ons in uitzonderingsgevallen het recht voor kosten in rekening te brengen indien uw vorige boekhouder of uzelf er een zodanig rommeltje van heeft gemaakt, dat aanzienlijke herstelwerkzaamheden nodig zijn.
 19. Het betreft een 5 jaarsovereenkomst voor een BV (zonder onderneming) zoals bijvoorbeeld een Spaar BV, Stamrecht BV of Pensioen BV met ODV, met als eerste actiejaar 2018 of 2019 en als laatste actiejaar 2022 of 2023.
 20. De 5 jaarsovereenkomst is tussentijds altijd opzegbaar zonder boete of kosten, ook ingeval van liquidatie BV, overlijden aandeelhouder e.d.
 21. De jaarstukken 2019 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2020 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 22. De jaarstukken 2020 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2021 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 23. De actie loopt tot 1 januari 2021.
 24. Op het eerste jaar van de 5 jaarsovereenkomst administratie is een korting van 100 euro van toepassing, waardoor de kosten hiervoor slechts 275 euro ex BTW zijn.
 25. De (verplichte) kennismaking en bespreking op een van onze kantoren is eveneens kosteloos.
 26. De BV is in voorgaande 10 jaren geen klant van Kroese en Geraerts of daarmee gelieerde bedrijven geweest.
 27. Het is mogelijk dat administraties van aanbiedingklanten worden verwerkt na 1 juli.
 28. De extra kosten voor de (eventuele) maandelijkse of eenmalige loonadministratie zijn per jaar 132 euro resp. 150 euro .
 29. De kosten voor een (eventuele) aangifte BTW zijn extra.
 30. Het opmaken van een akte van periodieke uitkeringen bij opstarten van de uitkeringen is eenmalig extra 40 euro.
 31. De kosten voor het opmaken van een eventuele actuariële berekening zijn nihil, indien u bij ons administratieklant bent.
 32. Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Wat houden onze werkzaamheden betreft uw Stamrecht BV administratie precies in?

De dienstverlening bestaat uit het opmaken van alle benodigde stukken in de meest uitgebreide vorm:

 1. De uitgebreide jaarrekening (balans, winst- en verliesrekening en toelichting),
 2. Het doen van de aangifte vennootschapsbelasting voor de BV,
 3. Het maken van de publicatiestukken voor de KVK,
 4. Het verzorgen van de notulen van de vergadering van aandeelhouders,
 5. Uw telefonische of per email gestelde vragen, opmerkingen en adviesvragen zijn gratis.