Oprichten BV door stamrechtbv.com

De ‘besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid’ (BV) is een rechtspersoon met een kapitaal dat in aandelen verdeeld is. Met dit kapitaal wil de BV een in de statuten vastgesteld doel bereiken. De verschaffers van kapitaal aan de vennootschap worden aandeelhouders genoemd.

Iedere aandeelhouder neemt voor een bepaald aantal aandelen deel in de vennootschap. De aandeelhouder heeft slechts één verplichting, namelijk “volstorten” van de door hem genomen aandelen. Hiervoor was tot 1 oktober 2012 minimaal een startkapitaal van € 18.000,- nodig. Per 1 oktober 2012 is het verplichte startkapitaal voor nieuwe BV’s verlaagd naar € 1, maar een hoger aandelenkapitaal mag altijd, en is ook zinvol bij meerdere aandeelhouders

Een samenwerkingsverband van aandeelhouders in BV-vorm draagt een besloten karakter. De aandelen in een BV zijn op naam, er mogen geen aandeelbewijzen worden verstrekt. Aandeelhouders zijn in principe slechts aansprakelijk tot het bedrag van hun aandeel. De aandeelhouders, noch de directie, zijn niet aansprakelijk voor de schulden van de BV zelf, dit maakt de BV erg aantrekkelijk als de onderneming risico’s loopt op claims!

Alleen als er sprake is van onbehoorlijk bestuur en de vennootschap daardoor schade lijdt, kan de betreffende bestuurder wel in persoon door bijvoorbeeld de faillissementscurator of de fiscus worden aangesproken.

Full service pakket: kosten oprichten BV

Kroese en Geraerts Belastingadviesbureau is in samenwerking met gerenommeerde notariskantoren in staat om uw BV op te richten en fiscaal volledig gereed te maken voor een totaalbedrag vanaf € 550,- exclusief BTW, als sprake van maximaal een (1) oprichtende partij. Deze kosten zijn ook nog eens aftrekbaar van het resultaat van de BV.

Is er sprake van overdracht van een lijfrenteverzekering of bankspaarproduct (in kader ontslagvergoeding) zijn de kosten all in, dus inclusief overleg bank, verzekeraar, vrijwaringsovereenkomst fiscus en stamrechtovereenkomst: € 950,- exclusief BTW

De volgende diensten worden hiervoor geleverd:

Oprichting van de BV

 • Volmacht aan notariskantoor t.b.v. passeren van de akte
 • Oprichten van de BV, bespreking en aanpassen concept
 • Inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Maar ook:

 • RC Directie overeenkomst directeur/aandeelhouder
 • Leenovereenkomst directeur/aandeelhouder
 • Aanvraag loonheffingsnummer (eventueel)
 • Alle overige kosten van advisering en begeleiding betreffende de oprichting

Niet inbegrepen kosten:

 • De jaarlijkse kosten voor de opstelling van de jaarrekening, de notulen algemene vergadering van aandeelhouders en de aangifte vennootschapsbelasting (vanaf € 395,- ex BTW)
 • Eenmalige kosten (€ 50,-) voor de Kamer van Koophandel

Geen full service pakket: Kosten oprichting BV

Wilt u dat we alleen maar een BV oprichten, zonder verdere advisering, dan kunnen we voor u deze BV oprichten vanaf  € 325,- ex BTW.

Duur oprichtingsproces BV

Hoe lang duurt de oprichting van een BV?

Het oprichten van een BV neemt weinig tijd in beslag. Het invullen van de benodigde formulieren en de controle door de Notaris neemt maximaal een week in beslag.

Kroese en Geraerts Belastingadvies heeft een concept bedacht, waardoor de oprichting een stuk vlotter kan verlopen. Voor ons eerste gesprek heeft u al kunnen bedenken wat u met uw BV wilt gaan doen.

We zetten de oprichting diezelfde dag nog in gang. We vullen samen de formulieren in en zenden deze digitaal meteen naar de notaris.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op. Laat uw naam en telefoonnummer bij ons achter, dan bellen we u binnen één werkdag terug.

Snel naar relevante pagina's

Hoe kunnen we u helpen?
Wilt u dat wij contact opnemen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!

Waarom u vanaf nu kiest voor Kroese en Geraerts

Meer over ons
Onze mensen
Vacatures

Wat andere mensen over ons zeggen

Beoordeeld met een 8.9 uit 10 op basis van 2565 reviews.

Posts loop skin – Review
29 mei 2023
style-one-pin
Lelystad

M

5/5

Altijd snel antwoord op vragen. Goede informatie en nauwkeurige afwikkeling.

Posts loop skin – Review
26 mei 2023
style-one-pin
Oss

Gerard

5/5

Snel antwoord bij vragen en ook de behandeling van mijn belastingaangiften altijd keurig in orde!

Posts loop skin – Review
26 mei 2023
style-one-pin
Domburg

Henk

5/5

Mijn ervaring is dat de medewerkers van StamrechtBV zorgvuldig omgaan met alle aangiftes, Jaarverslagen opmaken en wat er allemaal fiscaal verlangd wordt. Zeer tevreden.

Posts loop skin – Review
26 mei 2023
style-one-pin
Grubbenvorst

Ge Minten

5/5

Paul weet waarover hij praat en luistert goed. We voelden ons op ons gemak en hij kon ons goed uitleggen hoe e.e.a. in elkaar zit. Keurig werk.

Posts loop skin – Review
25 mei 2023
style-one-pin
Arlesheim

John

5/5

Snel , deskundig en pragmatisch

Posts loop skin – Review
25 mei 2023
style-one-pin
Maarn

Wiert

5/5

Bij onze eerdere account was de communicatie altijd vol raadsels. Toen we onze vragen bij StamrechtBV.com op tafel legden hadden we binnen 10 minuten alle antwoorden. En wat we bijzonder vonden en nog nooit hadden meegemaakt, dat alles gaat met van tevoren vastgestelde prijzen.

Posts loop skin – Review
25 mei 2023
style-one-pin
Wierden

Anne van de Keuken

5/5

Ze komen hun afspraken goed na, de administratie uploaden is een fluitje van een cent , kwaliteit voor een goede prijs.

Posts loop skin – Review
22 mei 2023
style-one-pin
Maarssen

Joan

2/5

De reactie snelheid was prima. Alleen er zou nog een antwoord gegeven worden waar een expert naar zou kijken. Dat heb nog niet gehad,

Posts loop skin – Review
15 mei 2023
style-one-pin
Arcen

Willem

5/5

goed georganiseerd, heldere kommunikatie, snelle responstijden, uitstekende prijs

Vorige
Volgende

Vermogenszaken goed regelen? Kroese en Geraerts.

Schakel nu de grootste specialist van Nederland in. Onze adviseurs voorzien vele anderen reeds van maatwerk advies over Stamrecht BV’s, Pensioen BV’s en Lijfrente BV’s. Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken.

Voorwaarden en kleine lettertjes (100% transparantie!):

 1. De voorwaarden voor de normale administratie blijven hetzelfde (dus: €395 euro exclusief btw. Zie de pagina ‘Jaarstukken Stamrecht BV‘ voor de overige eisen zoals maximaal 75 stuks mutaties eis e.d.).
 2. We behouden ons in uitzonderingsgevallen het recht voor kosten in rekening te brengen indien uw vorige boekhouder of uzelf er een zodanig rommeltje van heeft gemaakt, dat aanzienlijke herstelwerkzaamheden nodig zijn.
 3. Het betreft een 5 jaarsovereenkomst voor een BV (zonder onderneming) zoals bijvoorbeeld een Spaar BV, Stamrecht BV of Pensioen BV met ODV, met als eerste actiejaar 2018 of 2019 en als laatste actiejaar 2022 of 2023.
 4. De 5 jaarsovereenkomst is tussentijds altijd opzegbaar zonder boete of kosten, ook ingeval van liquidatie BV, overlijden aandeelhouder e.d.
 5. De jaarstukken 2019 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2020 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 6. De jaarstukken 2020 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2021 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 7. De actie loopt tot 1 januari 2021.
 8. Op het eerste jaar van de 5 jaarsovereenkomst administratie is een korting van 100 euro van toepassing, waardoor de kosten hiervoor slechts 275 euro ex BTW zijn.
 9. De (verplichte) kennismaking en bespreking op een van onze kantoren is eveneens kosteloos.
 10. De BV is in voorgaande 10 jaren geen klant van Kroese en Geraerts of daarmee gelieerde bedrijven geweest.
 11. Het is mogelijk dat administraties van aanbiedingklanten worden verwerkt na 1 juli.
 12. De extra kosten voor de (eventuele) maandelijkse of eenmalige loonadministratie zijn per jaar 132 euro resp. 150 euro .
 13. De kosten voor een (eventuele) aangifte BTW zijn extra.
 14. Het opmaken van een akte van periodieke uitkeringen bij opstarten van de uitkeringen is eenmalig extra 40 euro.
 15. De kosten voor het opmaken van een eventuele actuariële berekening zijn nihil, indien u bij ons administratieklant bent.
 16. Alle bedragen zijn exclusief BTW.
 17. De voorwaarden voor de normale administratie blijven hetzelfde (dus: €395 euro exclusief btw. Zie de pagina ‘Jaarstukken Stamrecht BV‘ voor de overige eisen zoals maximaal 75 stuks mutaties eis e.d.).
 18. We behouden ons in uitzonderingsgevallen het recht voor kosten in rekening te brengen indien uw vorige boekhouder of uzelf er een zodanig rommeltje van heeft gemaakt, dat aanzienlijke herstelwerkzaamheden nodig zijn.
 19. Het betreft een 5 jaarsovereenkomst voor een BV (zonder onderneming) zoals bijvoorbeeld een Spaar BV, Stamrecht BV of Pensioen BV met ODV, met als eerste actiejaar 2018 of 2019 en als laatste actiejaar 2022 of 2023.
 20. De 5 jaarsovereenkomst is tussentijds altijd opzegbaar zonder boete of kosten, ook ingeval van liquidatie BV, overlijden aandeelhouder e.d.
 21. De jaarstukken 2019 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2020 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 22. De jaarstukken 2020 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2021 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 23. De actie loopt tot 1 januari 2021.
 24. Op het eerste jaar van de 5 jaarsovereenkomst administratie is een korting van 100 euro van toepassing, waardoor de kosten hiervoor slechts 275 euro ex BTW zijn.
 25. De (verplichte) kennismaking en bespreking op een van onze kantoren is eveneens kosteloos.
 26. De BV is in voorgaande 10 jaren geen klant van Kroese en Geraerts of daarmee gelieerde bedrijven geweest.
 27. Het is mogelijk dat administraties van aanbiedingklanten worden verwerkt na 1 juli.
 28. De extra kosten voor de (eventuele) maandelijkse of eenmalige loonadministratie zijn per jaar 132 euro resp. 150 euro .
 29. De kosten voor een (eventuele) aangifte BTW zijn extra.
 30. Het opmaken van een akte van periodieke uitkeringen bij opstarten van de uitkeringen is eenmalig extra 40 euro.
 31. De kosten voor het opmaken van een eventuele actuariële berekening zijn nihil, indien u bij ons administratieklant bent.
 32. Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Wat houden onze werkzaamheden betreft uw Stamrecht BV administratie precies in?

De dienstverlening bestaat uit het opmaken van alle benodigde stukken in de meest uitgebreide vorm:

 1. De uitgebreide jaarrekening (balans, winst- en verliesrekening en toelichting),
 2. Het doen van de aangifte vennootschapsbelasting voor de BV,
 3. Het maken van de publicatiestukken voor de KVK,
 4. Het verzorgen van de notulen van de vergadering van aandeelhouders,
 5. Uw telefonische of per email gestelde vragen, opmerkingen en adviesvragen zijn gratis.