De grootste stamrecht specialist van Nederland 
- al meer dan 4000 Stamrecht BV's bediend!

7 Voordelen van de Stamrecht BV

Wat is het voordeel van een Stamrecht BV ten opzichte van banksparen of verzekeren?

Dé stamrecht BV specialist

Waarom zou u uw ontslagvergoeding product overdragen naar een StamrechtBV?

7 voordelen van een Stamrecht BV boven een bankspaar- of verzekeringsproduct:

 1. Anders dan bij banksparen of een verzekeringspolis kunt u bij een Stamrecht BV zeer eenvoudig de hoogte van de periodieke uitkeringen laten variëren of stopzetten, als dat u zo uitkomt. U kunt de uitkeringen na verloop van twee of drie uitkeringen ook beëindigen als u dat wilt, en later weer verder gaan.
 2. U kunt als directeur van uw BV bovendien bepalen hoe en waar u de gelden op een bank zet. U kunt ook gaan beleggen binnen de BV, of geld lenen van de BV en privé beleggen. Het geld is dus op geen enkele wijze geblokkeerd, zoals bij banksparen of een verzekeringspolis wel het geval is. Prettig om te weten in Coronacrisis-tijden!
 3. In Nederland kennen we het depositogarantiestelsel: het systeem waarbij banken onderling garanderen dat bij bankrekeningen tot € 100.000 per bank en per persoon een garantie geldt dat bij het failliet gaan van een bank u maximaal dit bedrag terugkrijgt. Meer informatie over het deposito garantiestelsel vindt u op de website van De Nederlandsche Bank. Het depositogarantiestelsel geldt bovendien apart voor een (Stamrecht)BV, omdat dit een aparte (rechts)persoon is.Voorbeeld
  Het depositogarantiestelsel geldt per bank, en per persoon. Bent u met twee personen (bijvoorbeeld M/V) en heeft u een BV, dan kunt u bij een en dezelfde bank 
€ 300.000 op bankrekeningen hebben staan; €100.000 bij de man, €100.000 bij de vrouw, en € 100.000 bij de BV. Bij de (stamrecht)BV kunt u heel makkelijk zonodig – als er meer geld op de bank bij de BV staat dan € 100.000 – een extra bankrekening openen op naam van de BV maar bij een andere bank.
 4. Indien u een onderneming wenst op te starten, kunt u dat bijvoorbeeld in een StamrechtBV doen. De financiering van uw onderneming regelt u dan middels de vrijgekomen gelden uit het bankspaar- of verzekeringsproduct.
 5. U kunt ook gaan ondernemen als eenmanszaak, en het benodigde geld lenen van een StamrechtBV. Let op: altijd tegen zakelijke voorwaarden lenen!
 6. U kunt uw bestaande eigenwoninghypotheek aflossen met het geld dat door de bank of verzekeraar is gestort in de BV vanuit het bankspaar- of verzekeringsproduct. U leent daartoe geld vanuit de stamrechtBV. De rente over uw schuld aan de Stamrecht BV is aftrekbaar als eigen woning lening, mits aan de normale eigenwoningleningvoorwaarden wordt voldaan.
 7. Als u al een bestaande Stamrecht BV heeft, rekenen wij voor de overdracht slechts € 350,- ex BTW voor de overdracht naar de BV.

De oplossing is het overdragen van de bestaande ontslagvergoeding

Het oprichten van een Stamrecht BV en het bedrag bruto overdragen naar de rekening van de Stamrecht BV. De oprichtingskosten bij Kroese en Geraerts Belastingadvies bedragen € 950,- (exclusief BTW). De fiscus betaalt mee aan dit bedrag. De jaarlijkse administratiekosten voor het onderhouden van de BV bedragen vanaf € 395,- ex BTW. Ook hieraan betaalt de fiscus mee. Dit brengt dus beduidend minder kosten met zich dan de verzekeringspolis, en meestal ook minder kosten dan bij banksparen in de uitkeringsfase. De bank berekent bij stamrechtuitkeringen immers ook al snel circa 1% kosten van uw banktegoed. Bijkomend voordeel is de flexibiliteit die de Stamrecht BV met zich meebrengt: u bepaalt zelf wanneer u begint met uitkeren uit de BV. Als dit eenmaal is bepaald, kunt u daarna op simpele wijze de uitkeringen wijzigen in hoogte of zelfs beëindigen. Lenen van uw eigen BV naar derden of uzelf is ook mogelijk.

Ons kantoor houdt zich alleen maar bezig met het oprichten van Stamrecht BV’s, het fiscaal adviseren aan nieuwe en bestaande StamrechtBV’s en het voeren van de administratie daarvan en het doen van de aangifte venootschapsbelasting. Verder met alles wat hiervan een afgeleide vormt. Omdat wij een samenwerkingsverband hebben gesloten met een gerenommeerd notariskantoor kunnen wij snel, efficiënt en tegen een laag tarief een stamrecht BV voor u oprichten.

Kortom, beheert u liever uw eigen geld zelf, of laat u dat – in de huidige tijd vol onzekerheid – de bank of verzekeringsmaatschappij doen

Eigen bedrijf

Als u overigens van plan bent om een eigen onderneming te gaan starten is de Stamrecht BV altijd de meest interessante optie, omdat u dan het brutobedrag in uw bedrijf kunt gebruiken. Het maakt daarbij niet uit of u uw bedrijf begint als BV of als eenmanszaak (ZZP-er). Bij een eenmanszaak kunt u namelijk een bedrag lenen van uw Stamrecht BV!

Deposito garantieregeling van € 100.000,-

En als uw vergoeding meer bedraagt dan € 100.000,- kunt u door spreiding van dit bedrag binnen uw StamrechtBV over verschillende banken, optimaal gebruik maken van de “depositogarantieregeling” van de Nederlandse banken. De banken staan met elkaar voor banktegoeden garant tot maximaal € 100.000,- per bank. Deze regeling geldt ook voor Stamrecht BV’s! De BV heeft dan simpelweg meerdere bankrekeningen op haar naam staan.

Grootste specialist

Dankzij of misschien wel ondanks dat we lage prijzen hanteren, zijn wij de grootste Stamrecht BV specialist van Nederland, en onze juristen en fiscalisten worden regelmatig extern gevraagd voor advies.

De meeste van onze medewerkers hebben HBO Accountancy gevolgd, zijn afgestudeerd jurist of afgestudeerd fiscalist (Mr/Drs.). U hoeft dus niet bang te zijn dat we te weinig deskundigheid in huis hebben. Integendeel. Bij ons werken circa 25 mensen, we hebben 5 locaties in Nederland. Onze lage prijzen bereiken we door efficiency, en zeer ver doorgevoerde automatisering. Dus kwaliteit tegen de laagste prijs! Wilt u inzicht in hoe wij te werk gaan? Zie ons stappenplan voor de oprichting van Stamrecht BV’s.

Uw voordelen op een rijtje

 • Een scherp tarief van € 950,- ex BTW (€ 1.150,- inclusief BTW) voor de oprichting en volledige begeleiding van de Stamrecht BV. Wij verzorgen ook werkelijk een volledige begeleiding: de stamrechtovereenkomst, contact met de notaris, overleg met de fiscus, overleg en berichtgeving met de bank en/of verzekeraar waar de goudenhanddruk nu staat etc. Wilt u inzicht in hoe wij te werk gaan? Zie ons stappenplan voor de oprichting van Stamrecht BV’s.
 • Wij bieden u een uitstekende nazorg. Mocht u de zaken willen uitbreiden door bijvoorbeeld het periodiek laten uitkeren, het starten van een onderneming, meerdere constructies hanteren of andere stamrecht gerelateerde zaken, dan kunt u altijd vragen stellen per telefoon op per mail. Langskomen voor een adviesgesprek is ook altijd mogelijk. In sommige gevallen rekenen wij hier kosten voor een afspraak op kantoor.
 • Zeer deskundige adviseurs (fiscaal juristen/economen Drs. of MR/FB.
 • De expertise van een organisatie met het grootste marktaandeel in Nederland in het administreren en adviseren van Stamrecht BV’s.
 • Door deze expertise en ervaring werken wij snel en efficiënt, ondersteund door zeer ver doorgevoerde automatisering.
 • U wordt niet eindeloos doorverbonden, u heeft te maken met één adviseur.
 • Wij kunnen indien gewenst u ondersteunen in het lenen van geld van de BV.
 • Wij bieden scherpe tarieven (ook voor de jaarwerken van de Stamrecht BV € 395,- ex btw).
 • Wij bieden u scherpe tarieven (ook voor de loonadministratie/periodieke uitkeringen)
 • U krijgt de mogelijkheid om uw periodieke uitkeringen op te starten, te verhogen, verlagen of stoppen.
 • Wij bieden u de mogelijkheid om ook al uw belastingzaken bij ons onder te brengen zodat wij uw aangiften kunnen verzorgen.
 • Onze zusteronderneming BoekZo is gespecialiseerd in het (administratief) ondersteunen van startende ondernemers.

Kroese en Geraerts Belastingadvies is specialist in het oprichten van Stamrecht BV’s en het oprichten van gewone BV’s.

Ook kunnen we de jaarstukken voor uw eenmanszaak (ZZP-er) of gewone BV verzorgen.

Emigratie

Indien u wilt emigreren is een BV erg aantrekkelijk. Het is immers vaak niet mogelijk een bankspaar- of verzekeringsproduct aan te houden indien u emigreert. Bij een BV kan dit wel!

Indien u emigreert blijft de Stamrecht BV in Nederland achter. Dit regelen wij voor u. Wonende in het buitenland, betaalt u over de daar vanuit Nederland ontvangen stamrechtuitkeringen:

 • ofwel het lokale tarief (dat bijna altijd stukken lager is dan het Nederlandse belastingtarief),
 • ofwel het Nederlandse tarief, maar dan zonder de premies voor de volksverzekeringen (AOW/AWBZ). U bouwt dan ook geen AOW meer op zolang u in het buitenland woont. Dus in dit geval betaalt u in de eerste twee Nederlandse belastingschijven alleen de belasting.

Welke van beide mogelijkheden geldt bepaalt telkens het belastingverdrag dat tussen Nederland en het emigratieland is gesloten. Daarnaast krijgt u een grote flexibiliteit:

 1. U kunt een bedrijf beginnen in uw Stamrecht BV en het hele brutobedrag van de vergoeding hiervoor gebruiken. Maar als dit fiscaal voordeliger is (dit kunnen wij voor u berekenen), kunt u ook een eenmanszaak (ZZP-er) beginnen, waaraan de BV geld uitleent.
 2. Ook kunt u het geld vanuit de BV naar uzelf – of naar de kinderen of derden – uitlenen. Bijvoorbeeld om in prive onroerend goed of aandelen te kopen. De lening kan worden afgelost op een (veel) later tijdstip, middels – bijvoorbeeld – de stamrechtuitkeringen uit de BV.
 3. U en de BV bepalen wanneer de periodieke uitkeringen ingaan, wanneer ze eindigen (wel letten op de 1% tabel, zie onder menu, rubriek “nieuws/ fiscale weetjes”), en hoe hoog ze worden, desgewenst kunt u de hoogte van de periodieke uitkeringen tussentijds aanpassen.
 4. Ook kunt u een hypothecaire lening voor uw woning aangaan met uw eigen BV, en zo optimaal blijven profiteren van de hypotheekrenteaftrek. Voordeel is dat de BV dan de bankmarge (verschil in te ontvangen en te betalen rente) voor zich zelf houdt! Ingeval u overlijdt en er resteren nog schulden aan de BV of aan anderen, kunt u de aflossingen hiervan vergemakkelijken door een tijdig een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.
 5. Wanneer er geen uitkeringsgerechtigden meer zijn, bijvoorbeeld wegen overlijden van de enige begunstigde, valt (het restant van) de opgebouwde stamrecht-aanspraak vrij in de winst van de BV. Deze vrijval wordt – naast de erfbelasting – belast tegen vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting (tezamen 40% ongeveer aan belastingdruk). Dit zal meestal een lagere belastingdruk zijn dan de erfbelasting en inkomstenbelastingheffing die in Box 1 zou hebben plaatsgevonden.

Relevante links over een Stamrecht BV

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op. Laat uw naam en telefoonnummer bij ons achter, dan bellen we u binnen één werkdag terug.

Neem contact op!

Tel nr: 0486 - 416 299 of e-mail:    info@stamrechtbv.com   0486 - 416 299   info@stamrechtbv.com

Wilt u liever dat wij contact met u opnemen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!

Aangesloten bij