Zeven voordelen van een Stamrecht BV

Wat is het voordeel van een Stamrecht BV ten opzichte van banksparen of verzekeren?

Waarom zou u uw ontslagvergoeding product overdragen naar een Stamrecht BV?

Zeven voordelen van een Stamrecht BV boven een bankspaar- of verzekeringsproduct:

 1. Anders dan bij banksparen of een verzekeringspolis kunt u bij een Stamrecht BV zeer eenvoudig de hoogte van de periodieke uitkeringen laten variëren of stopzetten, als dat u zo uitkomt. U kunt de uitkeringen na verloop van twee of drie uitkeringen ook beëindigen als u dat wilt, en later weer verder gaan.
 2. U kunt als directeur van uw BV bovendien bepalen hoe en waar u de gelden op een bank zet. U kunt ook gaan beleggen binnen de BV, of geld lenen van de BV en privé beleggen. Het geld is dus op geen enkele wijze geblokkeerd, zoals bij banksparen of een verzekeringspolis wel het geval is.
 3. In Nederland kennen we het depositogarantiestelsel: het systeem waarbij banken onderling garanderen dat bij bankrekeningen tot € 100.000 per bank en per persoon een garantie geldt dat bij het failliet gaan van een bank u maximaal dit bedrag terugkrijgt. Meer informatie over het deposito garantiestelsel vindt u op de website van De Nederlandsche Bank. Het depositogarantiestelsel geldt bovendien apart voor een (Stamrecht)BV, omdat dit een aparte (rechts)persoon is.
  Voorbeeld
  Het depositogarantiestelsel geldt per bank, en per persoon. Bent u met twee personen (bijvoorbeeld M/V) en heeft u een BV, dan kunt u bij een en dezelfde bank
 4. € 300.000 op bankrekeningen hebben staan; €100.000 bij de man, €100.000 bij de vrouw, en € 100.000 bij de BV. Bij de (stamrecht)BV kunt u heel makkelijk zonodig – als er meer geld op de bank bij de BV staat dan € 100.000 – een extra bankrekening openen op naam van de BV maar bij een andere bank.
 5. Indien u een onderneming wenst op te starten, kunt u dat bijvoorbeeld in een Stamrecht BV doen. De financiering van uw onderneming regelt u dan middels de vrijgekomen gelden uit het bankspaar- of verzekeringsproduct.
 6. U kunt ook gaan ondernemen als eenmanszaak, en het benodigde geld lenen van een Stamrecht BV. Let op: altijd tegen zakelijke voorwaarden lenen!
 7. U kunt uw bestaande eigenwoninghypotheek aflossen met het geld dat door de bank of verzekeraar is gestort in de BV vanuit het bankspaar- of verzekeringsproduct. U leent daartoe geld vanuit de Stamrecht BV. De rente over uw schuld aan de Stamrecht BV is aftrekbaar als eigen woning lening, mits aan de normale eigenwoningleningvoorwaarden wordt voldaan.
 8. Als u al een bestaande Stamrecht BV heeft, rekenen wij voor de overdracht slechts € 350,- ex BTW voor de overdracht naar de BV.

De oplossing is het overdragen van de bestaande ontslagvergoeding

Het oprichten van een Stamrecht BV en het bedrag bruto overdragen naar de rekening van de Stamrecht BV. De oprichtingskosten bij Kroese en Geraerts Belastingadvies bedragen € 950,- (exclusief BTW). De fiscus betaalt mee aan dit bedrag. De jaarlijkse administratiekosten voor het onderhouden van de BV bedragen vanaf € 395,- ex BTW. Ook hieraan betaalt de fiscus mee. Dit brengt dus beduidend minder kosten met zich dan de verzekeringspolis, en meestal ook minder kosten dan bij banksparen in de uitkeringsfase. De bank berekent bij stamrechtuitkeringen immers ook al snel circa 1% kosten van uw banktegoed. Bijkomend voordeel is de flexibiliteit die de Stamrecht BV met zich meebrengt: u bepaalt zelf wanneer u begint met uitkeren uit de BV. Als dit eenmaal is bepaald, kunt u daarna op simpele wijze de uitkeringen wijzigen in hoogte of zelfs beëindigen. Lenen van uw eigen BV naar derden of uzelf is ook mogelijk.

Ons kantoor houdt zich alleen maar bezig met het oprichten van Stamrecht BV’s, het fiscaal adviseren aan nieuwe en bestaande Stamrecht BV’s en het voeren van de administratie daarvan en het doen van de aangifte vennootschapsbelasting. Verder met alles wat hiervan een afgeleide vormt. Omdat wij een samenwerkingsverband hebben gesloten met een gerenommeerd notariskantoor kunnen wij snel, efficiënt en tegen een laag tarief een Stamrecht BV voor u oprichten.

Kortom, beheert u liever uw eigen geld zelf, of laat u dat – in de huidige tijd vol onzekerheid – de bank of verzekeringsmaatschappij doen?

Eigen bedrijf

Als u overigens van plan bent om een eigen onderneming te gaan starten is de Stamrecht BV altijd de meest interessante optie, omdat u dan het brutobedrag in uw bedrijf kunt gebruiken. Het maakt daarbij niet uit of u uw bedrijf begint als BV of als eenmanszaak (ZZP-er). Bij een eenmanszaak kunt u namelijk een bedrag lenen van uw Stamrecht BV!

Uw voordelen op een rijtje

 • Een scherp tarief van € 950,- ex BTW (€ 1.150,- inclusief BTW) voor de oprichting en volledige begeleiding van de Stamrecht BV. Wij verzorgen ook werkelijk een volledige begeleiding: de stamrechtovereenkomst, contact met de notaris, overleg met de fiscus, overleg en berichtgeving met de bank en/of verzekeraar waar de goudenhanddruk nu staat etc. Wilt u inzicht in hoe wij te werk gaan? Zie ons stappenplan voor de oprichting van Stamrecht BV’s.
 • Wij bieden u een uitstekende nazorg. Mocht u de zaken willen uitbreiden door bijvoorbeeld het periodiek laten uitkeren, het starten van een onderneming, meerdere constructies hanteren of andere stamrecht gerelateerde zaken, dan kunt u altijd vragen stellen per telefoon op per mail. Langskomen voor een adviesgesprek is ook altijd mogelijk. In sommige gevallen rekenen wij hier kosten voor een afspraak op kantoor.
 • Zeer deskundige adviseurs (fiscaal juristen/economen Drs. of MR/FB.
 • De expertise van een organisatie met het grootste marktaandeel in Nederland in het administreren en adviseren van Stamrecht BV’s.
 • Door deze expertise en ervaring werken wij snel en efficiënt, ondersteund door zeer ver doorgevoerde automatisering.
 • U wordt niet eindeloos doorverbonden, u heeft te maken met één adviseur.
 • Wij kunnen indien gewenst u ondersteunen in het lenen van geld van de BV.
 • Wij bieden scherpe tarieven (ook voor de jaarwerken van de Stamrecht BV € 395,- ex btw).
 • Wij bieden u scherpe tarieven (ook voor de loonadministratie/periodieke uitkeringen)
 • U krijgt de mogelijkheid om uw periodieke uitkeringen op te starten, te verhogen, verlagen of stoppen.
 • Wij bieden u de mogelijkheid om ook al uw belastingzaken bij ons onder te brengen zodat wij uw aangiften kunnen verzorgen.
 • Onze zusteronderneming BoekZo is gespecialiseerd in het (administratief) ondersteunen van startende ondernemers.

Kroese en Geraerts Belastingadvies is specialist in het oprichten van Stamrecht BV’s en het oprichten van gewone BV’s.

Ook kunnen we de jaarstukken voor uw eenmanszaak (ZZP-er) of gewone BV verzorgen.

Relevante links over een Stamrecht BV

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact met ons op. Laat uw naam en telefoonnummer bij ons achter, dan bellen we u binnen één werkdag terug.

Hoe kunnen we u helpen?
Wilt u dat wij contact opnemen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!

Waarom u vanaf nu kiest voor Kroese en Geraerts

Meer over ons
Onze mensen
Vacatures

Wat andere mensen over ons zeggen

Beoordeeld met een 8.9 uit 10 op basis van 2917 reviews

Posts loop skin – Review
24 mei 2024
style-one-pin
Heiloo

Daan

4/5

Diverse adviezen gevraagde mijn stamrecht bv. Deze waren praktisch , helder en toepasbaar.
Ik heb bijna alle adviezen ook opgevolg

Posts loop skin – Review
24 mei 2024
style-one-pin
Dalfsen

Frank

5/5

Ik regel mijn belasting zaken en aangiften hier en ben zeer tevreden

Posts loop skin – Review
23 mei 2024
style-one-pin
Alkmaar

Koos

4.5/5

Ze doen keurig de wettelijke verplichtingen die de fiscus aan mij stelt.

Posts loop skin – Review
23 mei 2024
style-one-pin
Sittard

Harry

5/5

Jarenlang snel, direct, vriendelijk en to-the-point contact met mijn contactpersoon over mijn fiscale aangelegenheden (jaaraangifte).
Een betrouwbare vakkundige begeleiding, waar ik bijzonder prijs op stel.

Posts loop skin – Review
23 mei 2024
style-one-pin
Eindhoven

Wilmy Hobbelen

4.5/5

Het heeft mij in ieder geval ont zorgt!
Ze zijn duidelijk en correct! Alles is zeer overzichtelijk!
Het contact is goed en er wordt snel gehandeld.
Zeker een aanrader voor andere!

Posts loop skin – Review
22 mei 2024
style-one-pin
Oeffelt

Leo van Vliet

4.5/5

Mijn uitstekende ervaring met Kroese & Geraerts dateert al sinds vele jaren. De producten die ik laat verzorgen zijn de Jaarrekeningen van mijn Beheer BV en de IB Aangiften van zowel mijzelf als mijn partner. De servicegerichtheid en klantvriendelijke benadering getuigt van een kwalitatieve insteek en bekwaamheid welke aantoonbaar aanwezig is in het uiteindelijke resultaat.

Posts loop skin – Review
22 mei 2024
style-one-pin
Amsterdam

Jan

4.5/5

Een betrouwbare club met goede adviezen en support. Soms een beetje rigide

Posts loop skin – Review
21 mei 2024
style-one-pin
Hellevoetsluis

Peter van Gils

4/5

Zeer klantvriendelijk ,behulpzaam en servicedminded

Posts loop skin – Review
21 mei 2024
style-one-pin
Almer

Rob

5/5

Op de vragen kwam snel een bericht en kon het probleem(pje) worden opgelost

Vorige
Volgende

Vermogenszaken goed regelen? Kroese en Geraerts.

Schakel nu de grootste specialist van Nederland in. Onze adviseurs voorzien vele anderen reeds van maatwerk advies over Stamrecht BV’s, Pensioen BV’s en Lijfrente BV’s. Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken.

Voorwaarden en kleine lettertjes (100% transparantie!):

 1. De voorwaarden voor de normale administratie blijven hetzelfde (dus: €395 euro exclusief btw. Zie de pagina ‘Jaarstukken Stamrecht BV‘ voor de overige eisen zoals maximaal 75 stuks mutaties eis e.d.).
 2. We behouden ons in uitzonderingsgevallen het recht voor kosten in rekening te brengen indien uw vorige boekhouder of uzelf er een zodanig rommeltje van heeft gemaakt, dat aanzienlijke herstelwerkzaamheden nodig zijn.
 3. Het betreft een 5 jaarsovereenkomst voor een BV (zonder onderneming) zoals bijvoorbeeld een Spaar BV, Stamrecht BV of Pensioen BV met ODV, met als eerste actiejaar 2018 of 2019 en als laatste actiejaar 2022 of 2023.
 4. De 5 jaarsovereenkomst is tussentijds altijd opzegbaar zonder boete of kosten, ook ingeval van liquidatie BV, overlijden aandeelhouder e.d.
 5. De jaarstukken 2019 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2020 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 6. De jaarstukken 2020 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2021 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 7. De actie loopt tot 1 januari 2021.
 8. Op het eerste jaar van de 5 jaarsovereenkomst administratie is een korting van 100 euro van toepassing, waardoor de kosten hiervoor slechts 275 euro ex BTW zijn.
 9. De (verplichte) kennismaking en bespreking op een van onze kantoren is eveneens kosteloos.
 10. De BV is in voorgaande 10 jaren geen klant van Kroese en Geraerts of daarmee gelieerde bedrijven geweest.
 11. Het is mogelijk dat administraties van aanbiedingklanten worden verwerkt na 1 juli.
 12. De extra kosten voor de (eventuele) maandelijkse of eenmalige loonadministratie zijn per jaar 132 euro resp. 150 euro .
 13. De kosten voor een (eventuele) aangifte BTW zijn extra.
 14. Het opmaken van een akte van periodieke uitkeringen bij opstarten van de uitkeringen is eenmalig extra 40 euro.
 15. De kosten voor het opmaken van een eventuele actuariële berekening zijn nihil, indien u bij ons administratieklant bent.
 16. Alle bedragen zijn exclusief BTW.
 17. De voorwaarden voor de normale administratie blijven hetzelfde (dus: €395 euro exclusief btw. Zie de pagina ‘Jaarstukken Stamrecht BV‘ voor de overige eisen zoals maximaal 75 stuks mutaties eis e.d.).
 18. We behouden ons in uitzonderingsgevallen het recht voor kosten in rekening te brengen indien uw vorige boekhouder of uzelf er een zodanig rommeltje van heeft gemaakt, dat aanzienlijke herstelwerkzaamheden nodig zijn.
 19. Het betreft een 5 jaarsovereenkomst voor een BV (zonder onderneming) zoals bijvoorbeeld een Spaar BV, Stamrecht BV of Pensioen BV met ODV, met als eerste actiejaar 2018 of 2019 en als laatste actiejaar 2022 of 2023.
 20. De 5 jaarsovereenkomst is tussentijds altijd opzegbaar zonder boete of kosten, ook ingeval van liquidatie BV, overlijden aandeelhouder e.d.
 21. De jaarstukken 2019 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2020 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 22. De jaarstukken 2020 worden gemaakt in de loop van het gehele jaar 2021 volgens onze eigen inplanning en conform de Uitstelregeling Belastingconsulenten.
 23. De actie loopt tot 1 januari 2021.
 24. Op het eerste jaar van de 5 jaarsovereenkomst administratie is een korting van 100 euro van toepassing, waardoor de kosten hiervoor slechts 275 euro ex BTW zijn.
 25. De (verplichte) kennismaking en bespreking op een van onze kantoren is eveneens kosteloos.
 26. De BV is in voorgaande 10 jaren geen klant van Kroese en Geraerts of daarmee gelieerde bedrijven geweest.
 27. Het is mogelijk dat administraties van aanbiedingklanten worden verwerkt na 1 juli.
 28. De extra kosten voor de (eventuele) maandelijkse of eenmalige loonadministratie zijn per jaar 132 euro resp. 150 euro .
 29. De kosten voor een (eventuele) aangifte BTW zijn extra.
 30. Het opmaken van een akte van periodieke uitkeringen bij opstarten van de uitkeringen is eenmalig extra 40 euro.
 31. De kosten voor het opmaken van een eventuele actuariële berekening zijn nihil, indien u bij ons administratieklant bent.
 32. Alle bedragen zijn exclusief BTW.

Wat houden onze werkzaamheden betreft uw Stamrecht BV administratie precies in?

De dienstverlening bestaat uit het opmaken van alle benodigde stukken in de meest uitgebreide vorm:

 1. De uitgebreide jaarrekening (balans, winst- en verliesrekening en toelichting),
 2. Het doen van de aangifte vennootschapsbelasting voor de BV,
 3. Het maken van de publicatiestukken voor de KVK,
 4. Het verzorgen van de notulen van de vergadering van aandeelhouders,
 5. Uw telefonische of per email gestelde vragen, opmerkingen en adviesvragen zijn gratis.